Αυτά τα τρόφιμα δε μπαίνουν ποτέ στην κατάψυξη κι ενδεχομένως δεν το γνωρίζεις

αυτά-τα-τρόφιμα-δε-μπαίνουν-ποτέ-στην-κ

Γνωρίζουμε μέχρι τώρα πως αν θέλουμε να διατηρήσουμε περισσότερο καιρό κάποιο τρόφιμο, ο μόνος ασφαλής τρόπος αποθήκευσής του είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη του ψυγείου ή στον καταψύκτη. Από ωμά λαχανικά ή κρέατα, μέχρι μαγειρεμένα φαγητά.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δε μπαίνουν στην κατάψυξη, παρά μόνο στη συντήρηση για όσο διαρκούν μέχρι την κατανάλωσή τους.

Δείτε ποια είναι αυτά και γιατί δε μπαίνουν στην κατάψυξη:

Τα μαλακά τυριά

Μπορεί το τριμμένο τυρί ή τα σκληρά, όπως το τσένταρ μια χαρά να αποθηκεύονται στην κατάψυξη, όμως δεν ισχύει το ίδιο με τα μαλακά τυριά, όπως το brie και το ricotta, τα οποία θρυμματίζονται και παίρνουν μια κοκκώδη υφή όταν καταψύχονται.

Τα αυγά

Φυλάσσονται πάντα στη συντήρηση και όχι στην κατάψυξη, διότι σε αυτή την περίπτωση, το αυγό μπορεί να διογκωθεί και να σπάσει το κέλυφος του, επιτρέποντας στα βακτήρια να εισχωρήσουν. Αλλά ακόμη και αν το κέλυφος παραμείνει άθικτο, ο κρόκος θα γίνει σα σιρόπι και θα είναι δύσκολο να αναμειχθεί με τα ασπράδια των αυγών. Το ίδιο ισχύει και με το γλάσο που γίνεται πολύ σκληρό στην κατάψυξη.

Μαρούλι, αγγούρι και άλλα λαχανικά

Τα φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα νερού αν τα βάλετε στην κατάψυξη, θα υγροποιηθούν και πιθανόν να έχουν διαφορά στη γεύση ή τη μυρωδιά μετά το πάγωμα και την απόψυξη. Τέτοια είναι το μαρούλι, τα αγγούρια και το λάχανο.

Ορισμένες σάλτσες

Τα dressings και τα καρυκεύματα όπως η μαγιονέζα διατηρούνται καλύτερα στη συντήρηση. Στη μαγιονέζα για παράδειγμα, τα αυγά, το λάδι και το ξύδι θα διαχωριστούν, αφήνοντας υγρασία από πάνω. Όταν δε ξεπαγώσει η σάλτσα, θα έχει μια υγρή μορφή και όχι αυτή την παχύρρευστη.

Διαβάστε επίσης

10 tips για σωστή και οικονομική διατροφή στα χρόνια της ακρίβειας!

“Ο θυμός της δίαιτας”: Αλήθεια, γιατί έχουμε νεύρα όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος;

5 θρεπτικά σνακ ιδανικά για το καλοκαίρι – Δεν παθαίνουν τίποτα με τις υψηλές θερμοκρασίες

Σχετικά Άρθρα
Το βότανο που έχεις στην κουζίνα σου και προλαμβάνει τον καρκίνο
Το βότανο που έχεις στην κουζίνα σου και προλαμβάνει τον καρκίνο
Δες τι αλλαγές θα συμβούν στο σώμα σου αν τρως μια ντομάτα καθημερινά
Δες τι αλλαγές θα συμβούν στο σώμα σου αν τρως μια ντομάτα καθημερινά
Σύνδρομο long COVID: Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση
Σύνδρομο long COVID: Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση
Η γρήγορη απώλεια βάρους δεν είναι αυτό που νομίζεις - Τι πρέπει να προσέξεις καλά πριν ξεκινήσεις μία δίαιτα
Η γρήγορη απώλεια βάρους δεν είναι αυτό που νομίζεις – Τι πρέπει να προσέξεις καλά πριν ξεκινήσεις μία δίαιτα
7 καλοκαιρινά κοκτέιλ με λίγες θερμίδες - Δες πώς θα τα φτιάξεις μόνη σου για να τα απολαύσεις χωρίς τύψεις!
7 καλοκαιρινά κοκτέιλ με λίγες θερμίδες – Δες πώς θα τα φτιάξεις μόνη σου για να τα απολαύσεις χωρίς τύψεις!
Με αυτές τις 5 τροφές θα πετύχεις το τέλειο φυσικό μαύρισμα
Με αυτές τις 5 τροφές θα πετύχεις το τέλειο φυσικό μαύρισμα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του