Κάθε χρόνο το πασχαλινό τραπέζι είναι πλούσιο και μας θυμίζει ακράδαντα ότι η άνοιξη είναι εδώ. Και όπως η θρησκεία γιορτάζει την ανάσταση του Ιησού μετά από το θάνατό του στο σταυρό, έτσι και η φύση γιορτάζει την αναγέννησή της μετά από έναν μουντό χειμώνα.
Και η ελληνική γη είναι με το παραπάνω προικισμένη με μεγάλη ποικιλία άγριων και ήμερων λαχανικών, ζαρζαβατικών και μυρωδικών που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε χρόνο, ως δια μαγείας ακριβώς το Πάσχα! Είναι λες και φόρεσαν την καταπράσινη καλή φορεσιά τους για να κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στο γιορτινό πασχαλινό τραπέζι.
Δεν είναι περίεργο λοιπόν που και πριν κατά τη διάρκεια της νηστείας αλλά και τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, όλες οι παραδοσιακές νοστιμιές είναι γεμάτες τρυφερά λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά της εποχής που φέρνει ο συνδυασμός των βροχών του Απριλίου και της ζεστής γης.
Και επειδή ο τρυφερός πλούτος της Άνοιξης είναι εφήμερος, δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα καλούδια αυτά την ώρα ακριβώς που μας τα προσφέρει η γη.
Μαζέψτε στον πάγκο σας πράσα, άγρια και ήμερα χόρτα, τρυφερά κρεμμυδάκια, άνηθο, δυόσμο αλλά και καυκαλήθρες, μυρώνια και αγριομάραθο και φτιάξτε τέλειες ανοιξιάτικες πίτες.
Τα χόρτα και τα μυρωδικά όμως αποτελούν μέρος παραδοσιακών ελληνικών συνταγών με κρέας αφού μαγειρεύονται κάνοντας τέλειο συνδυασμό με συκωταριά ή κατσικάκι για το τραπέζι του Πάσχα.
Με πληροφορίες από argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ερχεται “επίμονη ζέστη” από την Αλγερία – Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα
Google News