Δες τι θα σου συμβεί αν γελάς κάθε μέρα

δες-τι-θα-σου-συμβεί-αν-γελάς-κάθε-μέρα

Παγκόσμια Ημέρα του Γέλιου σήμερα και σε μια περίοδο δύσκολη, το γέλιο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Και όπως έλεγε και μία παλαιότερη τηλεοπτική εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου… “Χαμογέλατε, είναι μεταδοτικό”.

Και όχι μόνο σήμερα, λέμε πως… “Γελάτε, είναι μεταδοτικό”. Και όχι μόνο. Το γέλιο είναι ωφέλιμο στην υγεία μας, στο σώμα μας, αλλά και στην ψυχική μας υγεία. Και ιδού τα πιο σημαντικά οφέλη – σύμφωνα με τους ειδικούς – αν γελάμε κάθε μέρα.

Κάνει καλύτερες τις κοινωνικές μας σχέσεις

Εδώ, που τα λέμε, ποιος θέλει στην παρέα του έναν μουντρούχο άνθρωπο; Και ποιος θα επιδιώξει να συναναστραφεί με έναν άνθρωπο που δεν γελάει το χειλάκι του; Αντίθετα, όπως έχουν δείξει και σχετικές έρευνες, το γέλιο σε κάνει πιο ανοιχτό, κοινωνικό και πρόσχαρο σε ανθρώπους που δεν σε γνωρίζουν και τους κερδίζεις αμέσως. Επίσης, ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σου.

Ενισχύει τη μνήμη

Σχετική μελέτη έδειξε πως το γέλιο μπορεί να οξύνει την ικανότητά σου να θυμάσαι πράγματα, μειώνοντας παράλληλα την κορτιζόλη, ειδικά σε ηλικιωμένους.

Βελτιώνει την υγεία

Μια μελέτη σε διαβητικούς ασθενείς διαπίστωσε ότι το συχνό και καθημερινό γέλιο μειώνει το άγχος και τις πιθανότητες φλεγμονής. Επιπλέον, το δυνατό γέλιο ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ μειώνει παράλληλα τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες.

Σε κάνει καλύτερη στην εργασία σου

Η αλήθεια είναι πως γενικότερα επικρατεί η άποψη πως για να είσαι καλύτερη σε κάποιον τομέα, είτε είναι στην εργασία σου είτε ακόμα και στο σχολείο ως μαθήτρια, απαιτείται σοβαρότητα. Εξάλλου, αν θυμηθείς τα σχολικά σου χρόνια, οι δάσκαλοι και καθηγητές τους μαθητές που γελούσαν ή ήταν πιο πρόσχαροι δεν τους αντιμετώπιζαν το ίδιο με τους σοβαρούς, οι οποίοι θεωρούνταν πως είναι και οι καλοί κι επιμελείς μαθητές.

Αλλά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι μύθος, αφού σύμφωνα με έρευνες η καλή αίσθηση του χιούμορ και η ευχάριστη ενέργεια δημιουργεί ένα θετικό κλίμα το οποίο από μόνο του σε τραβάει να ασχοληθείς περισσότερο με τις υποχρεώσεις σου.

Το γέλιο σε ομορφαίνει

Εδώ, δεν θέλουν μεγάλη ανάλυση οι λόγοι. Γιατί πες μου ποιος χαρούμενος άνθρωπος που λάμπει όταν γελάει, δεν είναι όμορφος στα μάτια όλων μας; Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και σχετικές έρευνες που έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που γελούν συχνά εκπέμπουν μια θετική αύρα και ενέργεια, λάμπουν ολόκληροι με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί τους να τους βλέπουν ακόμα πιο όμορφους!

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου: Ας μετράμε τη ζωή μας με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα!

Πώς μπορείς να αποφύγεις τη νοσηλεία αν νοσείς από COVID-19;

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Τρία φλιτζάνια την ημέρα μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους

Σχετικά Άρθρα
Γινόμαστε άνθρωποι απάνθρωποι - Γράφει ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας
Γινόμαστε άνθρωποι απάνθρωποι – Γράφει ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας
Το AVENUE στηρίζει τις γυναίκες απέναντι στον καρκίνο του μαστού - Δείτε τις δράσεις του
Το AVENUE στηρίζει τις γυναίκες απέναντι στον καρκίνο του μαστού – Δείτε τις δράσεις του
Από πότε μπορεί ένα παιδί να μπει σε καρότσι
Από πότε μπορεί ένα παιδί να μπει σε καρότσι
Το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα - Και μάλιστα σύντομα
Το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα – Και μάλιστα σύντομα
Τράβηξε τις πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες και δες το κλικ σου να κάνει τον γύρο του κόσμου!
Τράβηξε τις πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες και δες το κλικ σου να κάνει τον γύρο του κόσμου!
Ένας αστικός κήπος στο δήμο Παπάγου -Χολαργού για νέους με αναπηρία
Ένας αστικός κήπος στο δήμο Παπάγου -Χολαργού για νέους με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του