«Δεν είναι εύκολο να είσαι μητριά, θέλουμε κι εμείς κατανόηση και υποστήριξη»

δεν-είναι-εύκολο-να-είσαι-μητριά-θέλο

Ερωτεύτηκε έναν άνδρα με δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο. Αυτό δε λειτούργησε αποτρεπτικά για εκείνη, αντίθετα αποφάσισε να παντρευτούν με τον αγαπημένο της και να γίνει για τα παιδιά του η καλύτερη μητριά του κόσμου. Αλλά, όπως γράφει, δεν είναι εύκολο, ζητώντας την κατανόηση και υποστήριξη. Γιατί, όπως λέει: η μητριά δεν είναι πάντα η κακιά, όπως στα παραμύθια. Διαβάστε την όμορφη ιστορία της αναγνώστριας.

«Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, κάθε φορά που η μαμά μου, μου διάβαζε το παραμύθι της Χιονάτης και την Σταχτοπούτας, θύμωνα τόσο πολύ με τις μητριές τους. Όπως και στα παραμύθια, τις είχα κι εγώ στο μυαλό μου ως τις άσχημες και κακές γυναίκες που βασάνιζαν και μισούσαν τα παιδιά των συζύγων τους. Όμως θυμάμαι και να λέω στη μαμά μου κάθε φορά που τελείωνε τα παραμύθια: εγώ δεν θα γίνω τέτοια μητριά. Θα γίνω η καλύτερη μητριά του κόσμου.

Και αυτά τα λόγια μού υπενθύμισε η μητέρα χρόνια μετά, όταν απελπισμένη έτρεξα σε εκείνη να μου βρει μια λύση: τι να κάνω για να με αγαπήσουν τα δύο παιδιά του συζύγου μου. Ναι, η μοίρα τα έφερε έτσι κι εγώ βρέθηκα ερωτευμένη με έναν χωρισμένο με δύο παιδιά άνδρα. Το γεγονός ότι είχε παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του για εμένα ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο ή λόγος για να εμποδίσω την καρδιά μου να ερωτευτεί κι αργότερα να σκεφτεί πως θέλει κι αυτή να περάσει μαζί του το υπόλοιπο της ζωής.

Αλλά η ζωή δεν είναι πάντα παραμυθένια. Και παρόλες τις καλές μου προθέσεις να γίνω η καλύτερη μητριά του κόσμου, αυτό δεν ήταν εύκολο στην αρχή. Κατανοητό. Όταν ο σύζυγός μου με σύστησε στα παιδιά του, εκείνα ήταν 10 και 8 ετών, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι. Από την αρχή αισθάνθηκα πως ήταν διστακτικά και καχύποπτα απέναντί μου, ειδικά η 10χρονη κόρη του.

Διαβάστε επίσης: Ο σύντροφός μου, μου ανακοίνωσε ότι δε θέλει παιδιά – Στα 43 μου είμαι μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής μου

«Τον είδα γαμπρό δίπλα σε άλλη γυναίκα»- Πώς ανακάλυψα ότι ο άνδρας μου είναι δίγαμος

Η γνωριμία μας έγινε σταδιακά. Στην αρχή συστήθηκα ως η φίλη του μπαμπά που μετά έγινε η καλή φίλη και μετά η γυναίκα που κάνει πολλή παρέα. Όσο οι «ιδιότητές» μου άλλαζαν, τόσο άλλαζε και η συμπεριφορά τους απέναντί μου, προς το χειρότερο. Καταλάβαινα πως ένιωθαν ως απειλή την παρουσία μου. Και με έβλεπαν πως ήρθα για να αντικαταστήσω τη μαμά τους, στην καρδιά τους.

Ήταν μικρά σε ηλικία και ήταν απόλυτα κατανοητή η αντίδρασή τους, αφού δεν μπορούσαμε να τους εξηγήσουμε και πολλά πέρα από το να τους καταστήσει σαφές ο μπαμπάς τους ότι ποτέ δεν θα πάρω τη θέση της μαμάς τους, πως δεν θέλω να γίνω η μαμά τους στη θέση της και πως είμαι ένας άνθρωπος που τα αγαπά και μπορούμε οι τέσσερις να περνάμε όμορφα ως παρέα. Ίσως και η λέξη «παρέα» να λειτούργησε καθησυχαστικά για εκείνα, αφού δεν έπεσε στο τραπέζι η λέξη «οικογένεια».

Αυτό έγινε μετά. Όταν ο μπαμπάς τους, τους ανακοίνωσε πως θα παντρευτούμε, έναν χρόνο μετά τη γνωριμία μας, η αντίδρασή τους ήταν έντονη. Δεν ήθελαν να ακούσουν λέξη και θύμωσαν μαζί του, αφού εκείνος θα παντρευόταν ξανά ενώ η μαμά τους όχι. Κι εδώ μπαίνει και η μαμά τους, η οποία δεν διευκόλυνε την κατάσταση, αντίθετα όσο μπορούσε έριχνε λάδι στη φωτιά. Δεν την κατηγορώ. Κι εγώ στη θέση της, ίσως να έκανα το ίδιο. Άλλωστε, σε αυτό δεν έψαχνα «εχθρούς» για να κατηγορήσω, αλλά τρόπους για να πείσω τα παιδιά ότι τα νοιάζομαι και πως για εκείνα θα είμαι μια καλή μητριά, χωρίς να θέλω να πάρω τη θέση της μαμάς τους.

Γι’ αυτό και ζήτησα από τον σύζυγό μου να αναβάλλουμε τον γάμο και να παντρευτούμε όταν τα παιδιά θα με έχουν πραγματικά αποδεχτεί. Συμφώνησε με την πρόταση και υποσχέθηκε να με βοηθήσει αφού και ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτε να κάνει κάτι που θα έκανε δυστυχισμένα τα παιδιά του. Ήδη το διαζύγιο ήταν για εκείνα ένα μεγάλο χτύπημα. Έτσι, το πήγαμε και πάλι από την αρχή. Μόνο που αυτή τη φορά, η ιδιότητά μου ήταν ξεκάθαρη: ήμουν η γυναίκα που ο μπαμπάς του θα παντρευόταν.

Όχι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το διάστημα που ακολούθησε ήταν πολύ δύσκολο. Ένιωσα την περιφρόνηση, άκουσα λόγια πικρά, έζησα τον υπόγειο πόλεμο της πρώην συζύγου, η οποία πλέον απροκάλυπτα χρησιμοποιούσε τα παιδιά για εκδίκηση. Είδα τον σύζυγό μου να σύρεται μαζί της στα δικαστήρια, με τα παιδιά να βρίσκονται ανήμπορα στη μέση. Πέρασε και διάστημα που η πρώην δεν τα άφηνε να έρχονται στο σπίτι.

Και σε όλα αυτά ένιωθα ενοχές πως εγώ ήμουν η αιτία που είχαν προκληθεί όλα αυτά. Και κάπου εκεί απελπισμένη ζήτησα τη συμβουλή της μητέρας μου, η οποία αν και ποτέ δεν τρελάθηκε στην ιδέα ότι θα παντρευόμουν έναν χωρισμένο με δύο παιδιά – όταν υπάρχουν τόσοι ελεύθεροι και… ανυποχρέωτοι εκεί έξω, όπως έλεγε – με συμβούλευσε να έχω υπομονή και μια μέρα θα αλλάξει όλο αυτό. Κι αυτό άλλαξε.

Δεν ξέρω αν είμαι τυχερή ή αν κάποια δύναμη θεϊκή με λυπήθηκε και είπε να βάλει το χεράκι της, αλλά μαγικά η κατάσταση άλλαξε. Πώς; Μια μέρα πήγα εγώ να πάρω τον μικρό από έναν πάρτι γενεθλίων και  τον είδα στεναχωρημένο. Ήξερα ότι κάτι κακό του είχε συμβεί. Δεν τον ρώτησα τι είχε συμβεί, αλλά ξεκίνησα να του λέω πως κι εγώ μικρή δεν περνούσα πάντα ωραία στα πάρτι.

Τον ρώτησα αν θα ήθελε να κάνουμε κάτι μαζί για να του φτιάξει η διάθεση και δέχτηκε. Αγοράσαμε παγωτό, πήγαμε στη θάλασσα, γελάσαμε, παίξαμε, κάναμε διαγωνισμό ποιος θα πετάξει πιο μακριά την πέτρα, βρέξαμε τα πόδια μας… «Τελικά, έχεις πλάκα. Είσαι αστεία….» μου είπε.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά η σχέση μας γινόταν όλο και καλύτερη. Και μετά έφτιαξε και με την κόρη του συζύγου μου. Με τον καιρό με συμπάθησαν και κατάλαβαν ότι δεν είμαι απειλή για εκείνα. Δεν πρόκειται και δεν θέλω να πάρω τη θέση της μαμάς τους. Για εκείνα θα είμαι πάντα η μητριά τους που θα τα αγαπά.

Γιατί η μητριά δεν είναι η κακιά και άσχημη γυναίκα. Μπορεί να είναι και μια γλυκιά γυναίκα, αστεία, μια καλή φίλη. Μπορεί και είναι η γυναίκα που αγαπά τον μπαμπά και τον κάνει ευτυχισμένο.

Δεν είναι εύκολο να είσαι μητριά, όταν πραγματικά νοιάζεσαι για τον σύζυγό σου και τα παιδιά του. Βρίσκεσαι μονίμως στη μέση, περιμένουν το στραβοπάτημά σου ή να απελπιστείς και να φύγεις.

Γράφω αυτές τις γραμμές γιατί θέλω να πω ότι κι εμείς θέλουμε κατανόηση. Είναι ένας ρόλος δύσκολος και θέλουμε στήριξη απ’ όλους. Δεν είμαι αυτή που πήγε κι έμπλεξε με έναν παντρεμένο, ούτε αυτή που μόλις κάνει δικά της παιδιά, θα ξεχάσει του άνδρα της. Όχι. Υπάρχει και η καλή μητριά του παραμυθιού».

Σχετικά Άρθρα
%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%89-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc0
«Κάνω τρεις δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα και ο σύζυγός μου όλη μέρα αράζει στον καναπέ- Είμαι σε απόγνωση»
%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1-%ce%ac%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba0
«Οι γιατροί μού έλεγαν πως είχα άγχος και εγώ είχα μία σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας»
%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%cf%840
«Με συγκρίνει συνέχεια με τους πρώην της και ισχυρίζεται πως δεν την ικανοποιώ»
%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9-3-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b70
“Είμαι 3 χρόνια παντρεμένη – Κουράστηκα να με ρωτάνε πότε θα κάνω παιδί και να σχολιάζουν πως αγχώνομαι για το σώμα μου”
%ce%ad%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b5-%ce%ad%ce%bc%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b9%cf%84%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bf0
Έπαθε έμφραγμα από ένα σάντουιτς- Πώς ο εντερόκοκκος έφτασε στην καρδιά του
%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b6%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd0
Χωρίζει και πληρώνει αποζημίωση στην πρώην σύζυγο γιατί δεν έκανε δουλειές στο σπίτι!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του