Cine Paris: Μία μεγάλη γιορτή για τη νέα εποχή του ιστορικού θερινού σινεμά (photos)

Με μια γιορτινή βραδιά, το πιο εμβληματικό θερινό της Αθήνας πέρασε και επίσημα στη νέα του εποχή με την υπογραφή του Cinobo.

Το ιστορικό Cine Paris γιόρτασε και επίσημα την επαναλειτουργία του με μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή κάτω από την Ακρόπολη.

Η αγαπημένη κινηματογραφική ταράτσα της Πλάκας που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής, υποδέχτηκε και πάλι καλλιτέχνες, φίλους του Cinobo και του κινηματογράφου, αλλά και εκπροσώπους των Media και των Τεχνών που απόλαυσαν μια ατμοσφαιρική βραδιά με πολλές εκπλήξεις.

cine-paris-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf0

Λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα πίσω από την Ακρόπολη, η performer Μάνια Λεμπέση παρουσίασε ένα tribute στην Μελίνα Μερκούρη ερμηνεύοντας «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι – κομμάτι που κέρδισε το Oscar Καλύτερου Ξενόγλωσσου Τραγουδιού το 1961, με αφορμή την ταινία Ποτέ την Κυριακή (1960) του Ζυλ Ντασέν που προβλήθηκε αμέσως μετά συμβολικά στην πρώτη αυτή επίσημη λειτουργία της αίθουσας.

cine-paris-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf2

Η ιδρύτρια και CEO του Cinobo Δάφνη Μπεχτσή καλοσώρισε και επίσημα τους καλεσμένους στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του κινηματογράφου και μεταξύ άλλων ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη το Ίδρυμα Χατζηϊωάννου στο οποίο ανήκει το κτίριο και ανέλαβε την ανακαίνιση του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

cine-paris-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf4

Όπως σε κάθε δυνατή κινηματογραφική στιγμή, η μπύρα Fisher ήταν εκεί για να δροσίσει τους παρευρισκόμενους, ενώ αμέσως μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε κοκτέιλ party με τις μουσικές επιλογές της Nalyssa Green.

cine-paris-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf6

Λίγα λόγια για το Cine Paris

Το Cine Paris βρίσκεται στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου κτιρίου του Stelios Philanthropic Foundation της οδού Κυδαθηναίων 22, που διαθέτει μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας.

cine-paris-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf8

Το Cinobo ανέλαβε την επαναλειτουργία του ιστορικού θερινού σινεμά και μετά από δουλειά μηνών, παραδίδει το Cine Paris πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και πλέον προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Στόχος της ομάδας του Cinobo ήταν να παραμείνει πιστή στην παράδοση και το ύφος των κλασικών χαρακτηριστικών καλοκαιρινών κινηματογράφων που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το brand και design επιμελήθηκε το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη, την αρχιτεκτονική πρόταση το γραφείο SpatialArchitecture + Design των Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα και τη μελέτη φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και η εταιρία του Lighting Art.

cine-paris-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf10

Το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών,περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο, καθώς και με νέα οθόνη για τις βέλτιστες συνθήκες προβολής.

Σχετικά Άρθρα
«Handimals»: Ο «μάγος» του body-painting Guido Daniele για πρώτη φορά στην Ελλάδα
«Handimals»: Ο «μάγος» του body-painting Guido Daniele για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ελληνική εταιρία διακρίνρεται σε "Great Place to Work"
Ελληνική εταιρία διακρίνεται σε “Great Place to Work”
Τα 10 φυτά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια
Τα 10 φυτά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια
Το θρυλικό «Μινιόν» των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε giga Zara
Το θρυλικό «Μινιόν» των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε giga Zara
Το φυτό του μήνα: Βασιλικός!
Το φυτό του μήνα: Βασιλικός!
Βρυσάκι: H αναβίωση μιας γειτονιάς
Βρυσάκι: H αναβίωση μιας γειτονιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του