Από πότε μπορεί ένα παιδί να μπει σε καρότσι

από-πότε-μπορεί-ένα-παιδί-να-μπει-σε-καρ

Το καρότσι είναι μια από τις πιο απαραίτητες αγορές για το νεογέννητο. Χρησιμοποιείται σχεδόν αμέσως μετά τη γέννησή του. Η πρώτη βόλτα του μικρού σχετίζεται κάπως με την εποχή και τις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά μετά την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα, η καθημερινή έξοδος είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Και αν τις πρώτες μέρες το μωρό μπορεί να βγει για λίγα λεπτά έξω στην αγκαλιά, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες οι βόλτες θα είναι αδιανόητες χωρίς το καρότσι. Παρέχει ελευθερία κίνησης για τον γονέα, άνεση για το μωρό και κυρίως ασφάλεια.

%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%810
Φωτογραφία: Kidsbox

Πώς να επιλέξετε το πρώτο καρότσι;

Η μεγάλη ποικιλία μοντέλων καθιστά συχνά δύσκολο για τους νέους γονείς να επιλέξουν ποιο ακριβώς να πάρουν. Και πολλές από τις δυνατότητες και τις απαραίτητες ιδιότητες ενός τέτοιου προϊόντος διαπιστώνονται μόνο μετά τη χρήση. Επομένως, είναι καλό να γνωρίζουμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά, που αποτελούν εγγύηση για τη σωστή επιλογή.

Σκοπός του καροτσιού

Για να διευκολυνθεί η επιλογή τέτοιων προϊόντων, οι κατασκευαστές τα χωρίζουν, χοντρικά, σε μοντέλα για νεογέννητα, δίδυμα, καροτσάκια με τέσσερις τροχούς ή τρίκυκλα, σε πολυμορφικά 3 ή 2 σε 1, πολυτελή, καλοκαιρινά ή σε μοντέλα για όλες τις εποχές.

Τα σημερινά μοντέλα για τα μικρότερα μωρά έχουν καλάθι και κάθισμα και τα στρώματα τους έχουν αφρό μνήμης, για να εφαρμόζουν όσο το δυνατόν καλύτερα στην πλάτη του παιδιού. Οι επιλογές του κινητού καλαθιού είναι αρκετά πρακτικές, καθώς ακόμη και όταν κοιμάται, το μικρό μπορεί να μετακινηθεί από το ένα μέρος στο άλλο. Ακόμα πιο βολικό είναι η ύπαρξη καθίσματος αυτοκινήτου.

Ένα επιπλέον ατού, για τα νεότερα μοντέλα, είναι η δυνατότητα ρύθμισης της πλάτης και όταν το μωρό μεγαλώσει να μπορεί να περπατά σε καθιστή θέση.

%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%812
Φωτογραφία: Kidsbox

Ευελιξία και μέγεθος

Το πόσο εύκολα μεταφέρεται ένα καρότσι εξαρτάται κυρίως από το βάρος του και το μέγεθος των τροχών. Τα ελαφρύτερα μοντέλα, τα οποία έχουν επίσης μικρότερους τροχούς, είναι ευκολότερα στη μεταφορά.

Αλλά οι άλλες επιλογές εγγυώνται μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολότερη οδήγηση. Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται οι περισσότερες από τις καινοτομίες των κατασκευαστών, τις οποίες μπορούμε να βρούμε στα καρότσια της τελευταίας γενιάς.

Οι περισσότεροι γονείς προτιμούν τα σύγχρονα τρίκυκλα, καθώς δεν είναι μόνο ελαφρύτερα στην οδήγηση, αλλά και πιο συμπαγή. Μεγάλη επιτυχία παρουσιάζουν τα καρότσια, τα οποία έχουν λειτουργίες για να διπλώνουν με το ένα χέρι και να ρυθμίζουν τις λαβές, ανάλογα με το ύψος του γονέα που περπατά.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του καροτσιού, καθώς και τις επιλογές αποθήκευσης, επειδή δεν έχουν όλοι αρκετό χώρο αποθήκευσης. Μια άλλη προϋπόθεση είναι ότι μπορεί να χωρέσει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, εάν χρησιμοποιείται για μεγαλύτερους περιπάτους.

Παιδική ασφάλεια

Ένα καλό καρότσι έχει ζώνες ασφαλείας. Η υψηλότερη ασφάλεια παρέχεται από το λεγόμενο σύστημα 5 σημείων. Συνδέει το παιδί με τρόπο που του επιτρέπει να είναι σταθερό στο καρότσι, σε διαφορετικές θέσεις σώματος. Τα ποιοτικά μοντέλα διαθέτουν ζώνες από υλικά που είναι προσαρμοσμένα στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.

Η κατασκευή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι επίσης παράγοντες για την ασφάλεια του νεογέννητου. Τα ελαφριά και υψηλής τεχνολογίας στοιχεία, με πιστοποιητικό ποιότητας για το προϊόν, σχεδιασμένα για παιδιά, αποτελούν τη βάση των καθιερωμένων εμπορικών εταιριών στην αγορά.

Επιπλέον στοιχεία και διάφορα αξεσουάρ

Το εμπορικό δίκτυο προσφέρει βρεφικά οχήματα με ειδικές τέντες με συντελεστή ηλιοπροστασίας του υλικού UPF50 +. Τα περισσότερα καροτσακια μωρου διαθέτουν επίσης ένα επιπλέον γείσο για σκιά, για προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Δίχτυα για τα έντομα, αδιάβροχα, θερμικές τσάντες, ομπρέλες, ένα σετ παιχνιδιών, θήκες πιπίλας, μπουκάλια και πολυλειτουργικές τσάντες οργάνωσης είναι μερικές μόνο από τις επιλογές για να διαλέξετε.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι πλέον κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένα στην έκθεση του παιδιού σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, τα μοτίβα και τα χρώματα είναι ποικίλα για να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση.

%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%814
Φωτογραφία: Kidsbox

Στα καταστήματα Kidsbox θα βρείτε το καρότσι που επιθυμείτε. Η αλυσίδα φυσικών και διαδικτυακών καταστημάτων προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, κορυφαίων, παγκοσμίου φήμης εταιριών, για βρέφη και παιδιά, όλων των ηλικιακών ομάδων.