Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου – Δείτε τι απαγορεύεται και τι να κάνετε σε περίπτωση που παραβιάζονται

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου και πλέον θα ισχύει το ωράριο της θερινής περιόδου. Ειδικότερα, κατά τη θερινή περίοδο οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου. Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Ώρες κοινής ησυχίας: Τι απαγορεύεται να κάνουμε κατά τη διάρκειά τους

Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι παραβάτες των διατάξεων διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι ψέμα: Την Πρωταπριλιά έρχονται χιόνια, ισχυρές καταιγίδες και 30αρια!

Λάζαρος Γεωργακόπουλος: Μιλάει για το πρόβλημα υγείας της κόρης του και νικήτριας του περσινού The Voice

Ξεκινά το πρόγραμμα “Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ” – Τι είναι και πώς θα αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητά τους

Σχετικά Άρθρα
Πάμε Σύρο για το μεγαλύτερο 3X3 μπασκετικό γεγονός
Πάμε Σύρο για το μεγαλύτερο 3X3 μπασκετικό γεγονός
«Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει»
«Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει»
Cine Paris: Μία μεγάλη γιορτή για τη νέα εποχή του ιστορικού θερινού σινεμά (photos)
Cine Paris: Μία μεγάλη γιορτή για τη νέα εποχή του ιστορικού θερινού σινεμά (photos)
Ελληνική γαστρονομία και Αττική «ταξίδεψαν» σε Ρουμανία και Σερβία
Ελληνική γαστρονομία και Αττική «ταξίδεψαν» σε Ρουμανία και Σερβία
Το πιο jazzy Meet Market μας περιμένει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Το πιο jazzy Meet Market μάς περιμένει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
ΑΜΚΕ: Με οδηγό το διαβήτη ανοίγει πανιά για 6 νησιά των Κυκλάδων
«Με οδηγό το διαβήτη» σε 6 νησιά των Κυκλάδων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του