Happy Life

Αλλαγές στο Netflix: Εκατομμύρια χρήστες θα χάσουν την πρόσβαση

Αγαπημένη πλατφόρμα, που έχει συνδεθεί για τους περισσότερους με τη συντροφιά που τους πρόσφερε τις ατελείωτες και μακρές ώρες της καραντίνας. Τώρα, όμως, φαίνεται πως το Netflix ανακοίνωσε ότι έρχονται αλλαγές. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του.

Οι αλλαγές θα αφορούν στους κανόνες κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και πλέον θέτει εμπόδια στην προσπάθεια ατόμων να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με άλλους, ώστε τρίτοι χωρίς δικούς τους λογαριασμούς να μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα της πλατφόρμας.

Η αλλαγή που δεν μας αρέσει

Η εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει ένα νέο χαρακτηριστικό που εμποδίζει τους χρήστες να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης με την οικογένεια και τους φίλους τους και τώρα επιβεβαίωσε ότι θα επεκταθεί ευρύτερα.

Τα νέα μέτρα σημαίνουν ότι εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούν περιεχόμενο δωρεάν θα κληθούν τώρα να πληρώσουν, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Η επιλογή της «πληρωμένης κοινής χρήσης»

Ωστόσο, το Netflix πρόσθεσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί η «πληρωμένη κοινή χρήση», η οποία θα κοστίζει λιγότερο από μια πλήρη συνδρομή.

Στην έκθεση κερδών της εταιρείας, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Netflix δήλωσε: «Αργότερα μέσα στο πρώτο τρίμηνο, αναμένουμε να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε ευρύτερα την πληρωμένη κοινή χρήση».

«Η σημερινή ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών (100 εκατομμύρια και πλέον νοικοκυριά) υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε το Netflix, καθώς και να οικοδομήσουμε την επιχείρησή μας».

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε θα τεθούν σε ισχύ οι κανόνες ή ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Το Netflix θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των συσκευών

Το Netflix θα προσθέσει επίσης νέα χαρακτηριστικά στην υπηρεσία του, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας παρακολούθησης των συσκευών που χρησιμοποιούν λογαριασμούς.

«Δουλέψαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε πρόσθετες νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία του Netflix, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των μελών να ελέγχουν ποιες συσκευές χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους και να μεταφέρουν ένα προφίλ σε ένα νέο λογαριασμό».

«Καθώς αναπτύσσουμε την κοινή χρήση επί πληρωμή, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί», συνεχίζει η έκθεση.

Παραδέχθηκαν ότι οι νέοι κανόνες μπορεί να δουν αρνητικά αποτελέσματα στην συμμετοχή αρχικά, αλλά ελπίζουν ότι περισσότεροι άνθρωποι θα καταλήξουν να εγγραφούν στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρεται το εξής: «Πιστεύουμε ότι το μοτίβο θα είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε στη Λατινική Αμερική, με τη δέσμευση να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς συνεχίζουμε να παρέχουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και όσοι μέχρι πρότινος “δανείζονταν” από άλλους λογαριασμούς θα εγγράφονται με δικούς τους λογαριασμούς».

Διαβάστε επίσης

Το βραχιόλι της φωτιάς: Έρχεται η πρεμιέρα της νέας καθηλωτικής σειράς της ΕΡΤ

ΕΟΦ: Ανακαλείται κρεμοσάπουνο με αντισηπτική δράση

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

2 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

7 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

7 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

7 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

8 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

9 ώρες ago