Αλλαγές στο Netflix: Εκατομμύρια χρήστες θα χάσουν την πρόσβαση

αλλαγές-στο-netflix-εκατομμύρια-χρήστες-θα-χ

Αγαπημένη πλατφόρμα, που έχει συνδεθεί για τους περισσότερους με τη συντροφιά που τους πρόσφερε τις ατελείωτες και μακρές ώρες της καραντίνας. Τώρα, όμως, φαίνεται πως το Netflix ανακοίνωσε ότι έρχονται αλλαγές. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του.

Οι αλλαγές θα αφορούν στους κανόνες κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και πλέον θέτει εμπόδια στην προσπάθεια ατόμων να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με άλλους, ώστε τρίτοι χωρίς δικούς τους λογαριασμούς να μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα της πλατφόρμας.

Η αλλαγή που δεν μας αρέσει

Η εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει ένα νέο χαρακτηριστικό που εμποδίζει τους χρήστες να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης με την οικογένεια και τους φίλους τους και τώρα επιβεβαίωσε ότι θα επεκταθεί ευρύτερα.

Τα νέα μέτρα σημαίνουν ότι εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούν περιεχόμενο δωρεάν θα κληθούν τώρα να πληρώσουν, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Η επιλογή της «πληρωμένης κοινής χρήσης»

Ωστόσο, το Netflix πρόσθεσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί η «πληρωμένη κοινή χρήση», η οποία θα κοστίζει λιγότερο από μια πλήρη συνδρομή.

Στην έκθεση κερδών της εταιρείας, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Netflix δήλωσε: «Αργότερα μέσα στο πρώτο τρίμηνο, αναμένουμε να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε ευρύτερα την πληρωμένη κοινή χρήση».

«Η σημερινή ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών (100 εκατομμύρια και πλέον νοικοκυριά) υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε το Netflix, καθώς και να οικοδομήσουμε την επιχείρησή μας».

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε θα τεθούν σε ισχύ οι κανόνες ή ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Το Netflix θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των συσκευών

Το Netflix θα προσθέσει επίσης νέα χαρακτηριστικά στην υπηρεσία του, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας παρακολούθησης των συσκευών που χρησιμοποιούν λογαριασμούς.

«Δουλέψαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε πρόσθετες νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία του Netflix, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των μελών να ελέγχουν ποιες συσκευές χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους και να μεταφέρουν ένα προφίλ σε ένα νέο λογαριασμό».

«Καθώς αναπτύσσουμε την κοινή χρήση επί πληρωμή, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί», συνεχίζει η έκθεση.

Παραδέχθηκαν ότι οι νέοι κανόνες μπορεί να δουν αρνητικά αποτελέσματα στην συμμετοχή αρχικά, αλλά ελπίζουν ότι περισσότεροι άνθρωποι θα καταλήξουν να εγγραφούν στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρεται το εξής: «Πιστεύουμε ότι το μοτίβο θα είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε στη Λατινική Αμερική, με τη δέσμευση να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς συνεχίζουμε να παρέχουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και όσοι μέχρι πρότινος “δανείζονταν” από άλλους λογαριασμούς θα εγγράφονται με δικούς τους λογαριασμούς».

Διαβάστε επίσης

Το βραχιόλι της φωτιάς: Έρχεται η πρεμιέρα της νέας καθηλωτικής σειράς της ΕΡΤ

ΕΟΦ: Ανακαλείται κρεμοσάπουνο με αντισηπτική δράση

Σχετικά Άρθρα
5 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
5 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Οι Τούρκοι πολίτες ευχαριστούν τους Έλληνες διασώστες - "Δόξα τω Θεώ είστε ο γείτονάς μας!"
Οι Τούρκοι πολίτες ευχαριστούν τους Έλληνες διασώστες – “Δόξα τω Θεώ είστε ο γείτονάς μας!”
Τα απίθανα 5 οφέλη του χιονιού στην υγεία μας που λίγοι άνθρωποι τα γνωρίζουν!
Τα απίθανα 5 οφέλη του χιονιού στην υγεία μας που λίγοι άνθρωποι τα γνωρίζουν!
«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Η σειρά που όλοι περιμένουμε με το εξαιρετικό cast ηθοποιών έρχεται στη μικρή οθόνη το Σάββατο
«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Η σειρά που όλοι περιμένουμε με το εξαιρετικό cast ηθοποιών έρχεται στη μικρή οθόνη το Σάββατο
Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας: Η Finos την τιμά με το πιο σπαρταριστό κι... αισιόδοξο βίντεο!
Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας: Η Finos την τιμά με το πιο σπαρταριστό κι… αισιόδοξο βίντεο!
1η Φλεβάρη: Ποιος Άγιος γιορτάζει σήμερα; Μάθετε για τη ζωή του
1η Φλεβάρη: Ποιος Άγιος γιορτάζει σήμερα; Μάθετε για τη ζωή του

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του