9 χόμπι -που δεν περιλαμβάνουν οθόνες- για να δοκιμάσουμε το 2023

9-χόμπι-που-δεν-περιλαμβάνουν-οθόνες-γ

Διανύουμε ακριβώς αυτή την εποχή του χρόνου που έχουμε αρχίσει ήδη να σκεφτόμαστε τα είδη των στόχων που θέλουμε να θέσουμε για τον εαυτό μας τη νέα χρονιά. Ενώ οι στόχοι φυσικής κατάστασης και καριέρας είναι συνηθισμένοι, ένας εξαιρετικά ωφέλιμος στόχος που εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη είναι τα χόμπι -που δεν περιλαμβάνουν οθόνες.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σημασία της ζωής τους πέρα από την καριέρα τους και πασχίζουν να εστιάζουν όλο και περισσότερο σε αυτήν. Το να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο σε χόμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επενδύσουμε στην προσωπική μας ανάπτυξη. Με τη ζωή μας, μάλιστα, τόσο έντονα εστιασμένη στην τεχνολογία, υπάρχει τεράστια ανάγκη (και όφελος) τα χόμπι αυτά να απέχουν από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε το άγχος, ενισχύουμε τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις και να χαλαρώνουμε πραγματικά.

Ποιος δεν τα έχει όλα αυτά περισσότερη ανάγκη; Καθώς καταγράφετε τους στόχους σας για τη νέα χρονιά, σκεφτείτε και αυτά τα 9 χόμπι που αξίζει να δοκιμάσετε φέτος:
1. Λέσχη Βιβλίου

Το διάβασμα τείνει να είναι ένας κοινός στόχος που θέτουν οι άνθρωποι στην αρχή κάθε νέας χρονιάς, με την πρόθεση να διαβάσουν περισσότερο. Αν και είναι εύκολο να διαβάσετε χρησιμοποιώντας ένα ebook ή tablet, προτιμήστε να αφήσετε κάτω τις οθόνες υπέρ ενός φυσικού βιβλίου. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεκουράσετε τα μάτια σας από τις οθόνες. Επιπλέν, προσθέστε ένα στοιχείο προσωπικής σύνδεσης στο αναγνωστικό σας χόμπι ξεκινώντας μια λέσχη βιβλίου! Είναι υπέροχη μια ζωηρή συζήτηση με μια ομάδα φίλων με κοινά ενδιαφέρονται. Και, αν η γνωριμία με νέους ανθρώπους είναι ένας ακόμα στόχος σας φέτος, οι λέσχες βιβλίου είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναπτύξετε την κοινότητά σας!

2. Κηπουρική

Ένα από τα καλύτερα χόμπι που σας βοηθούν να χαλαρώνετε είναι η κηπουρική. Το να βάζετε τα χέρια σας στο χώμα, να απολαμβάνετε τον καθαρό αέρα και να νιώθετε την ικανοποίηση να καλλιεργείτε κάτι μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ικανοποίηση. Συλλέξτε βιβλία για την κηπουρική που θα σας βοηθήσουν να μάθετε όλα τα στοιχεία αυτού του χόμπι.

3. Ανθοσυνθέσεις

9-%cf%87%cf%8c%ce%bc%cf%80%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b30

Μια άλλη ιδέα, αν σας αρέσει η επαφή με τη φύση, είναι να ασχοληθείτε με τις ανθοσυνθέσεις ή τη διακόσμηση με λουλούδια. Υπάρχει πολύς χώρος για δημιουργικότητα συνδυάζοντας όμορφες συλλογές λουλουδιών που θα καταλήξουν σε μια εκπληκτική σύνθεση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να βρείτε ένα σεμινάριο στην περιοχή σας που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε, καθώς και να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω από το νέο αυτό χόμπι σας.

4. Ημερολόγιο

Ένας παραδοσιακός τρόπος για να μειώσετε το στρες και το άγχους είναι να ξεκινήσετε το γράψιμο σε ημερολόγιο. Έχετε πλήρη δημιουργική ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε να γράφετε ένα  ημερολόγιο. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης (με όσα καλά συμβαίνουν κάθε μέρα στη ζωή σας) ή απλά να σημειώσετε τυχόν σκέψεις που έχετε στο μυαλό σας. Σε κάθε περίπτωση, το να βάζετε τις σκέψεις σας σε χαρτί μπορεί να είναι καθαρτικό. Καθίστε με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή ένα ποτήρι κρασί στο τέλος της ημέρας σας και σημειώστε όσα επιθυμεί η καρδιά σας.

5. Πλέξιμο ή Πλεκτομηχανές

Αν σας αρέσει να βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας για να δοκιμάζετε νέα ενδιαφέροντα, το πλέξιμο ή το κροσέ είναι ένα υπέροχο χόμπι για να μάθετε. Το να καθίσετε με τις βελόνες πλεξίματος σας και να δημιουργείτε είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώνετε. Αυτό το χόμπι έρχεται με το πλεονέκτημα της δημιουργίας κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εαυτό σας ή τους γύρω σας. Πλέξτε γάντια, σκουφάκια για να παραμείνετε ζεστοί τους χειμερινούς μήνες, μια βρεφική κουβέρτα για ένα baby shower. Όλοι μπορούν να απολαύσουν το νέο σας χόμπι!

6. Ομαδική γυμναστική

Το χόμπι που ανταποκρίνεται στο στόχους της φυσικής κατάστασης και μπορεί να είναι και ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθείτε. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ομαδικές δραστηριότητες γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Επιλέξτε από πρακτικές χαμηλής έντασης, όπως η γιόγκα έως δραστηριότητες υψηλής έντασης, όπως το ποδήλατο. Πολλές ομάδες γυμναστικής λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους. Το να κάνετε γιόγκα ένα ηλιόλουστο πρωί στο τοπικό πάρκο ή να τρέχετε στο κέντρο της πόλης είναι συνηθισμένο στις περισσότερες πόλεις και κωμοπόλεις.

7. Ζωγραφική

9-%cf%87%cf%8c%ce%bc%cf%80%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b32

Κάποτε σας άρεσε να ασχολείστε με την τέχνη. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ζωγραφίζατε, φωτογραφίζατε ή διαπρέπατε στα μαθήματα τέχνης. Επανασυνδεθείτε με αυτή την αγάπη σας για την τέχνη, ξεκινώντας τη ζωγραφική. Η τέχνη είναι εντελώς υποκειμενική, οπότε έχετε την ελευθερία να δημιουργήσετε ό,τι θέλετε! Και αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα ζωγραφικής. Είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι και να βρείτε μια νέα δραστηριότητα με τον σύντροφό ή τους φίλους σας.

8. Μαγείρεμα

Το μαγείρεμα μπορεί να είναι μια πολύ χαλαρωτική εμπειρία αν πιάνουν τα χέρια σας στην κουζίνα. Η δοκιμή διαφορετικών συνταγών και η απόλαυση της τελικής δημιουργίας μπορεί να είναι αρκετά ικανοποιητική. Σκεφτείτε να αγοράσετε ένα βιβλίο μαγειρικής και προκαλέστε τον εαυτό σας να δοκιμάσει κάθε συνταγή κατά τη διάρκεια του έτους. Δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο κάθε εβδομάδα σε αυτό το νέο χόμπι. Προσπαθήστε μόνο μία φορά την εβδομάδα να το ταιριάξετε με το πολυάσχολο πρόγραμμά σας.

9. Διαλογισμός

Ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα της πολλής ώρας στην οθόνη είναι τα συναισθήματα άγχους και στρες, είτε πρόκειται για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε για βίντεο στο YouTube ή τηλεοπτικές εκπομπές. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που σκέφτεστε να αρχίσετε ένα χόμπι χωρίς οθόνες στη ζωή σας. Θέλετε να μειώσετε αυτά τα συναισθήματα, για να ζήσετε μια πιο ήρεμη ζωή. Μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδος για να βρείτε την εσωτερική γαλήνη είναι η εξάσκηση του διαλογισμού.

Ο λόγος που ο διαλογισμός ονομάζεται πρακτική είναι, ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να τελειοποιηθεί. Χρειάζεται εξάσκηση για να καθίσετε με τις σκέψεις σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας, οπότε μην αποθαρρύνεστε καθώς αρχίζετε να δοκιμάζετε αυτό το χόμπι. Ξεκινήστε το διαλογισμό στην αρχή της χρονιάς και δείτε πόσο καλά θα μπορείτε να χαλαρώσετε μέχρι το κλείσιμο του 2023.

πηγή: lovewhatmatters.com

Διαβάστε ακόμα:

Μια θεατρική παράσταση για τους ασθενείς με νευροϊμάτωση – Δείτε πότε

Ο ηθοποιός Γιώργος Λιάντος κάνει την πιο ψαγμένη κριτική για το «Maestro»

Έτσι θα κάνετε τη λαβή Χάιμλιχ για να σώσετε κάποιον που πνίγεται (video)

Σχετικά Άρθρα
Είναι στο χέρι σου οι «Kαθαρές θάλασσες για όλους»
Είναι στο χέρι σου οι «Kαθαρές θάλασσες για όλους»
Ελένη Πετρουλάκη: Αυτό είναι το απογευματινό της σνακ για να παραμένει σε φόρμα
Ελένη Πετρουλάκη: Αυτό είναι το απογευματινό της σνακ για να παραμένει σε φόρμα
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση κάνουν γυρίσματα... για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση, κάνουν γυρίσματα… για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - 300.000 φέτος οι επιταγές
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – 300.000 φέτος οι επιταγές
Πώς ακούγοντας βιβλία έγινε καλύτερη η καθημερινότητά μου κι αντιμετωπίζω, πια τις "μαύρες" μέρες μου
Πώς “ακούγοντας” βιβλία έγινε καλύτερη η καθημερινότητά μου κι αντιμετωπίζω πια τις “μαύρες” μέρες μου
Τι κρύβεται κάτω από την Αθήνα; Εξερευνώντας μια υπόγεια πόλη
Τι κρύβεται κάτω από την Αθήνα; Εξερευνώντας μια υπόγεια πόλη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του