Η Αναστασία δεν σταματά να δίνει παραδείγματα ζωής, πίστης και θέλησης. Μετά την τεράστια επιτυχία της να διασχίσει την απόσταση 18 ναυτικών μιλίων ανάμεσα σε Σκάλα Κεφαλλονιάς και Κυλλήνης με windsurf, τώρα σειρά έχουν οι εορτασμοί. Σήμερα, λοιπόν, 1/9/2019, η Αναστασία Windsurfer θα γιορτάσει την τεράστια επιτυχία της.Με σύνθημα «Ολοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά», είναι όλοι οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες του νησιού προσκεκλημένοι, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 21.00 με εδέσματα και κρασί δωρεάν.

Το πάρτι «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ» με dj set και video projections θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο του Αργοστολίου, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας.

Το κατόρθωμα

Θυμίζουμε το τεράστιο κατόρθωμα της 81ός ετών Κεφαλονίτισσας Αναστασίας Γερολυμάτου, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Διάπλου Σκάλα Κεφαλονιάς- Κυλλήνη με ιστιοσανίδα.


Η απόσταση των 18 ναυτικών μιλίων που χωρίζει το νησί από την Πελοπόννησο καλύφτηκε από την ερασιτέχνη αθλήτρια μέσα σε 6 ώρες γιατί δεν είχε δυνατό άνεμο.

Το συγκεκριμένο πέρασμα χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολο καθότι εδώ οι άνεμοι είναι τελείως ασταθείς. Αρκετοί έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να το περάσουν πάνω σε ιστιοσανίδα αλλά χωρίς επιτυχία.

Μετά από μηχανική βλάβη που καθήλωσε τα συνοδευτικα σκάφη για 2 ώρες, τελικά ο Διάπλους ξεκίνησε ώρα 12.00 του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 17.5

Προκειμένου η κα Γερολυμάτου να προλάβει τον λίγο αέρα που είχε απομείνει, αποφάσισε να μην σταματήσει για τις πρώτες 5 ώρες ούτε καν για να πιει νερό.
Η Αναστασία windsurfer, όπως είναι γνωστή στο πανελλήνιο, μίλησε στην δημοσιογράφο Ιφιγένεια Τσαντίλη που την επισκέφθηκε δύο ημέρες μετά τον Διάπλου στην Κεφαλονιά.

Η αποκλειστική συνέντευξη προβάλεται στο κανάλι Body in Balance, που ήταν Χορηγός Επικοινωνίας του Διάπλου Αναστασίας.

Η επιτυχία της Αναστασίας Γερολυμάτου της εξασφαλίζει το βραβείο Guinness για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Όπως λέει η ίδια: «Ο Διάπλους ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το Guinness είναι απλά η επίσημη επιβράβευση».

από Σοφία Κωστάρα