Αρχική > Featured > Γυναίκες ποζάρουν με τα μαγιό τους – χωρίς ρετούς – για να δείξουν ότι το καλοκαίρι είναι για όλους!

Γυναίκες ποζάρουν με τα μαγιό τους – χωρίς ρετούς – για να δείξουν ότι το καλοκαίρι είναι για όλους!

Όπως έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, μας αρέσει να θίγουμε ζητήματα που αφορούν το γυναικείο σώμα και προωθούν ένα υγιές πρότυπο. Για τον λόγο αυτό θελήσαμε να αναδείξουμε ένα θέμα που είδαμε στο Facebook της Γυναικείας Μη Κυβερνητικής Εθελοντικής Οργάνωσης Χ.Ε.Ν. Θεσσαλονίκης και αφορά το γυναικείο σώμα και τα στερεότυπα που προωθεί η βιομηχανία της μόδας.

«Καλοκαίρι για όλους»

Παρόλο που ο κόσμος προωθεί ολοένα και περισσότερο «body positive» μηνύματα, στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης μόλις τώρα το κίνημα αυτό αρχίζει να γίνεται πιο ενεργό. Σε μια μικρή χώρα όπως η Λιθουανία, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα ανήκε στη Σοβιετική Ένωση, η κοινωνία εξακολουθεί να κατέχει μια ισχυρή στερεοτυπική αντίληψη, λαμβάνοντας υπόψη τα πρότυπα του σώματος.

Οι γυναίκες έχουν συνηθίσει να βλέπουν μόνο αψεγάδιαστα πρόσωπα και καλλίγραμμα σώματα. Ουλές; Ραγάδες; Λίπος; Με τίποτα! Γι’ αυτό κάθε χρόνο, όταν η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει, οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται τι είδους δίαιτα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός τέλειου σώματος για την παραλία.

Μέχρι στιγμής, η μόνη πρωτοβουλία που προωθεί ένα θετικό μήνυμα για το σώμα στη Λιθουανία αποτελείται από 10 διαφορετικές γυναίκες που φωτογραφήθηκαν με τα μαγιό τους και το σλόγκαν «Καλοκαίρι για όλους». Είναι δύσκολο να διανοηθούμε πόση δύναμη υπάρχει πίσω από κάθε ιστορία τους!

Η βασική ιδέα της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την ποικιλομορφία του σώματος. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν γυναίκες με κάποιου είδους αναπηρία, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μετεγχειρητικές ουλές, γνωρίζουμε ότι το σώμα μας αλλάζει μετά από μια εγκυμοσύνη και ότι το καλοκαίρι -πιστέψτε το- ακόμα και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν το μαύρισμα που τόσο επιθυμούν!

Δείτε τη δημοσίευση