Αρχική > Infohealth > Γυναίκα περιγράφει τη «μάχη» με τις πολυκυστικές ωοθήκες: «Είχα φρικτούς πόνους, το σώμα μου άλλαξε τελείως»
%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bf0

Γυναίκα περιγράφει τη «μάχη» με τις πολυκυστικές ωοθήκες: «Είχα φρικτούς πόνους, το σώμα μου άλλαξε τελείως»

Διαγνώστηκα για πρώτη φορά με πολυκυστικές ωοθήκες στην ηλικία των 18 ετών. Δεν ανησυχούσα αρχικά, επειδή ο γιατρός μου έλεγε ότι ήταν συνηθισμένο στις γυναίκες. Ωστόσο, το σώμα μου άλλαξε τελείως με τα χρόνια και άρχισα να ανησυχώ μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Είχα συμπτώματα πολυκυστικών ωοθηκών, αρνητικά συναισθήματα και πυελικό πόνο. Ήξερα ότι έπρεπε να το λάβω σοβαρά υπόψη για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου διανοητικά και το καλύτερο παράδειγμα μαμάς για το κοριτσάκι μου.

Αφότου γέννησα την Αμάντα, άρχισα να αισθάνομαι έντονους πόνους στις ωοθήκες μου, τόσο αριστερά όσο και δεξιά πριν από τον εμμηνορροϊκό κύκλο μου. Για να μην αναφέρω τα συναισθήματα άγχους, κατάθλιψης, έλλειψης συγκέντρωσης και της αρνητικής εικόνας για το σώμα μου. Ένιωθα ότι δεν ήμουν πλέον όμορφη. Ήθελα να κοιμάμαι όλη την ώρα, και ήμουν ανήμπορη να μεγαλώσω το μωρό μου ως ανύπαντρη μητέρα.

«Η αναμονή για τα αποτελέσματα επηρέασε την ψυχική μου υγεία»

Ένα χρόνο μετά τον τοκετό, ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω βοήθεια από τον γυναικολόγο μου, ο οποίος στη συνέχεια με παρέπεμψε σε έναν ενδοκρινολόγο για ηχογράφημα λεκάνης και θυρεοειδούς. Η αναμονή για τα αποτελέσματα επηρέασε την ψυχική μου υγεία, καθώς ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έβλεπα έναν ειδικό. Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα, ο γυναικολόγος με κάλεσε για να ακούσω αυτό που πραγματικά φοβόμουν. Διάγνωση: Πολυκυστικές ωοθήκες και αντίσταση στην ινσουλίνη. Υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης και 6 ινομυώματα. 1 αγγειακό οζίδιο του θυρεοειδούς.

Στην αρχή νόμιζα ότι είχα καρκίνο. Διέκοψα αμέσως τον γυναικολόγο μου ενώ μιλούσε γιατί ήμουν τόσο σοκαρισμένη και θυμωμένη. Το μόνο πράγμα που θυμάμαι ότι άκουσα ξεκάθαρα ήταν «βιοψία θυρεοειδούς». Ήμουν τρομοκρατημένη. Το «γιατί σ’ εμένα;» με κυρίευσε, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να είμαι δυνατή και να ακολουθώ τις οδηγίες των δύο γιατρών μου. Άρχισα να επικεντρώνομαι στην υγεία μου τρώγοντας καλύτερα, παραμένοντας σε φόρμα και παίρνοντας τη φαρμακευτική αγωγή μου. Άρχισα να βλέπω κάποια απώλεια βάρους, η οποία με έκανε να πιστέψω ότι είναι αυτό που χρειαζόταν το σώμα μου.

Ήρθε η μέρα για τη βιοψία του θυρεοειδούς και, για πρώτη φορά, είχα την πρώτη μου κρίση πανικού. Το ραντεβού μου καθυστέρησε μία ώρα εξαιτίας της κατάστασής μου. Οι νοσοκόμες ήταν τόσο συμπονετικές και δεν έφυγαν από το πλευρό μου κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα και να ζητήσω βοήθεια»

Η αναμονή για τα αποτελέσματα ήταν τρομακτική, αλλά κατάφερα να ηρεμήσω και να προσευχηθώ ότι όλα θα πάνε καλά. Τότε συνειδητοποίησα ότι έχω πρόβλημα με το άγχος. Γιατί δεν ζήτησα βοήθεια για αυτό όταν άρχισα να το βιώνω; Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα και να ζητήσω αμέσως βοήθεια. Άρχισα να βλέπω έναν θεραπευτή, ο οποίος μου έδωσε μερικές πολύ χρήσιμες οδηγίες για τις επιθέσεις άγχους μου. Αυτό με βοήθησε να είμαι πιο ήρεμη και στην πραγματικότητα να κοιμάμαι καλύτερα, χωρίς να ξυπνάω κάθε ώρα επειδή οι σκέψεις ήταν τόσο ανεξέλεγκτες.

Τα αποτελέσματα της βιοψίας του θυρεοειδούς τελικά βγήκαν και ήταν καθαρά. Μη καρκινικό οζίδιο. Ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι θα συνεχίσουμε να το αξιολογούμε κάθε 3-6 μήνες. Είπε να μην ανησυχώ. Κράτησα τα λόγια του στο μυαλό μου και προσπάθησα να συνεχίσω τη ζωή μου με λιγότερο άγχος.

Κατά τη διάρκεια των ετών, εξακολουθώ να αντιμετωπίζω άγχος. Πιστεύω ότι προέρχεται από την παιδική μου ηλικία, αλλά ποτέ δεν έδωσα προσοχή γιατί δεν ήταν τόσο έντονο όσο ήταν τα τελευταία χρόνια. Μέσω της ανάγνωσης πληροφοριών σε ιστότοπους για πολυκυστικές ωοηθήκες, έμαθα ότι το άγχος και η κατάθλιψη αποτελούν συχνά μέρος της διάγνωσης.

Γεγονός: Έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Είμαι 1 στις 10 πριπτώσεις. Έχω μάθει να το αποδέχομαι και να μαθαίνω. Έχω αρχίσει να ζω μια πιο υγιή, ολιστική και ενεργή ζωή. Μερικές μέρες είναι δυσκολότερες από άλλες. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα σαν να μην καταλαβαίνει κανείς τι περνάω. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην ψυχική μου υγεία, αλλά συνεχίζω. Ακόμα και στις στιγμές που κλαίω ή όταν νιώθω ότι η εικόνα μου δεν είναι αυτή που θέλω να είναι.

Έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Η γνώση είναι δύναμη και η αυτογνωσία είναι ζωτικής σημασίας στο ταξίδι του καθενός. Άρχισα να χρησιμοποιώ τα social media για να προωθήσω την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πολυκυστικές ωοθήκες.

Είμαι μαχήτρια των πολυκυστικών ωοθηκων, αλλά έχω μάθει να μην το αφήνω να επηρεάζει τη συναισθηματική μου κατάσταση και ευημερία. Η ζωή είναι πολύτιμη, πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα και να την κάνουμε να μετράει. Θα συνεχίσω να μοιράζομαι την ιστορία μου. Να εμπνέω και να παρακινώ τις γυναίκες σαν κι εμένα. Μαζί είμαστε πιο δυνατές.

Διαβάσαμε την ιστορία της Delilah Linn Beltran στο lovewhatmatters.com

%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bf0 %ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bf2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bf4