Αρχική > Featured > Γονείς πήραν πίσω τα χρήματα που είχαν μαζέψει για τον γάμο της κόρης τους επειδή παντρεύεται με γυναίκα

Γονείς πήραν πίσω τα χρήματα που είχαν μαζέψει για τον γάμο της κόρης τους επειδή παντρεύεται με γυναίκα

Όλοι οι γονείς έχουν όνειρα για τα παιδιά τους. Οι περισσότεροι θέλουν τα ίδια πράγματα: να είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι κι ευτυχισμένοι. Οι λεπτομέρειες για το πώς θα φτάσουν εκεί, εφόσον αυτές δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα κανενός, δεν θα έπρεπε να έχουν σημασία.

Ωστόσο, ένα ζευγάρι γονέων απογοητεύτηκε όταν ανακάλυψε ότι η κόρη τους είναι ομοφυλόφιλη και αναστατώθηκε ακόμα περισσότερο όταν τέσσερα χρόνια αργότερα αρραβωνιάστηκε με τη σύντροφό της.

Η μητέρα της άρχισε να εξηγεί ότι εκείνη και ο σύζυγός της είχαν βάλει πολλά χρήματα στην άκρη όλα αυτά τα χρόνια για να καλύψουν τα έξοδα για τις σπουδές της κόρης τους.

«Συμφωνήσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα για τον γάμο της»

«Τελικά μπήκε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο, οπότε είχαμε περίπου 20 χιλιάδες ευρώ στην άκρη. Προσφερθήκαμε να της δώσουμε τα χρήματα για τις σπουδές της, αλλά είπε ότι θα προτιμούσε να τα κρατήσουμε για τον γάμο της και συμφωνήσαμε».

Αυτό που δεν γνώριζαν οι γονείς της ήταν ότι ο μελλοντικός γάμος της δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχαν φανταστεί.

«Πριν από περίπου 4 χρόνια, μας αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη και ότι είχε αρχίσει να βγαίνει με ένα κορίτσι. Αυτό μας στεναχώρησε πολύ», δήλωσε η μητέρα της. «Ο σύζυγός μου κι εγώ ανησυχούσαμε γιατί μας άρεσε πολύ η ιδέα να έχει έναν σύζυγο, να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουμε εγγόνια. Νομίζαμε ότι ήταν μόνο μια φάση, αλλά 4 χρόνια αργότερα είναι ακόμα μαζί και αρραβωνιάστηκαν τον περασμένο μήνα».

Όταν ήρθε η στιγμή που η κόρη και η αρραβωνιαστικιά της ανακοίνωσαν στους γονείς τον επικείμενο γάμο τους, η μητέρα της είπε ότι σχεδιάζουν να διαθέσουν τα χρήματα που προορίζονταν για τον γάμο της, για την ανακαίνιση του σπιτιού τους.

«Δεν είναι αυτό που ήθελα για την κόρη μου»

«Όταν μας ρώτησε γιατί αλλάξαμε γνώμη της είπαμε ότι είχαμε συμφωνήσει εκ των προτέρων να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με την προϋπόθεση ότι θα παντρευόταν έναν άνδρα. Η αρραβωνιαστικά της αναστατώθηκε και άρχισε να μας κατηγορεί, αποκαλώντας μας ομοφοβικούς. Τότε η κόρη μου είπε «αυτά τα χρήματα ήταν δικά μου και είχα υπολογίσει να τα διαθέσω για τον γάμο». Λοιπόν όχι, είναι τα χρήματα που εξοικονομήσαμε για μία συγκεκριμένη χρήση».

Μας προειδοποίησε να μην της μιλήσουμε ξανά. Νομίζω ότι είναι πολύ αχάριστη, αλλά και η άλλη κόρη μας έχει τώρα απομακρυνθεί από εμάς και πιστεύει ότι είμαστε οι χειρότεροι γονείς. Δεν είμαι ομοφοβική, σέβομαι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, αλλά δεν είναι αυτό που ήθελα για την κόρη μου».

Η μητέρα της κοπέλας έγραψε την ιστορία της στο διαδίκτυο ζητώντας να μάθει αν έχει κάνει κάποιο λάθος. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες έσπευσαν να της εξηγήσουν ότι, στην πραγματικότητα, αυτό που έκανε ήταν φρικτό.

«Ήσουν πρόθυμη να της δώσεις τα χρήματα και σου ζήτησε να τα κρατήσεις για τον γάμο της. Βρήκε κάποιον να παντρευτεί, και τώρα αρνείσαι να της δώσεις τα χρήματα γιατί αυτό το άτομο είναι γυναίκα», έγραψε ένας χρήστης. «Είσαι ανυπόφορη και ομοφοβικη», συνέχισε. «Και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά το ότι αρνείσαι να της τα δώσεις δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν θεωρείς ότι η σχέση της είναι ακρετά σοβαρή. Αυτό δείχνει ότι δεν τη νοιάζεσαι εξαιτίας της σεξουαλικότητάς της και αυτό είναι φρικτό».

«Για να είμαστε σαφείς, δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε για τον γάμο της κόρης σας», έγραψε ένας άλλος χρήστης. «Εάν δεν μπορούσατε πλέον να συνεισφέρετε επειδή η οικονομική κατάσταση ή οι προτεραιότητές σας άλλαξαν από την τελευταία φορά που συζητήσατε για τα χρήματα και τον σκοπό που προορίζονταν, αυτό θα ήταν κατανοητό. Αλλά κατά τη δική σας παραδοχή, ο μόνος λόγος είναι ότι δεν εγκρίνετε την επιλογή της. Έχουμε μια λέξη γι’ αυτό. Ονομάζεται ομοφοβία».