Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά για τον Γιώργο Λάνθιμο, αφού η κηδεία του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, συνέπεσε με την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Η Ευνοούμενη» στον κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης στην κηδεία του πατέρα του Γιώργου Λάνθιμου

Την προβολή παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Χρήστος Πασσαλής, η Εύα Νάθενα, ο Κώστας Λαμπρόπουλος, η Φένια Κοσοβίτσα και ο Τάσος Μπουλμέτης.

Φανερά συγκινημένος ο Έλληνας σκηνοθέτης

Ο Έλληνας σκηνοθέτης φανερά συγκινημένος αρκέστηκε σε έναν σύντομο χαιρετισμό: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή την προβολή. Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου. Αλλά αν ξέρω κάτι γι’ αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος και αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα, να περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά».

Η «Ευνοούμενη» που βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ, θα προβληθεί από τις 31 Ιανουαρίου σε επιλεγμένες αίθουσες (ODEON ΟΠΕΡΑ και ΑΒΑΝΑ) λίγο πριν από το επίσημο άνοιγμα στους κινηματογράφους στις 7 Φεβρουαρίου.

από Μαρία Ιωαννάτου