Αρχική > Fitness > Γίνε fit χωρίς να ξοδέψεις ευρώ στα υπαίθρια γυμναστήρια του δ. Παπάγου – Χολαργού

Γίνε fit χωρίς να ξοδέψεις ευρώ στα υπαίθρια γυμναστήρια του δ. Παπάγου – Χολαργού

299thebencheujΤο καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό αρχίζουν και οι πρώτες σας ανησυχίες για το πώς θα προλάβετε να χάσετε τα περιττά κιλά που φορτωθήκατε το χειμώνα ούτως ώστε να αποκτήσετε τις ιδανικές αναλογίες για φορέσετε τα αεράτα καλοκαιρινά σας ρούχα και φυσικά για να κάνετε ανέμελες τις βουτιές σας στη θάλασσα. Αν μένετε στα βορειοανατολικά προάστια και σκέφτεστε έντονα να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο για να κρατηθείτε σε φόρμα αλλά και για να χάσετε τα κιλάκια τότε μπορείτε να γυμναστείτε εντελώς δωρεάν στα τέσσερα υπαίθρια γυμναστήρια που δημιουργήθηκαν στο Δήμο Παπάγου- Χολαργού , για να γυμνάζονται δωρεάν οι κάτοικοι του, όποτε θέλουν.

organa2

Τα υπαίθρια γυμναστήρια στοχεύουν στην προσέλκυση ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων στον αθλητισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ένα απο εμάς να γυμναστεί αερόβια, στην ύπαιθρο, μόνος ή με παρέα. Βασικός στόχος ενός ανοιχτού αθλότοπου είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η ανέξοδη άθληση όλων των πολιτών ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα με ασφάλεια και σιγουριά.  Τα GymPark πληρούν όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και είναι σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος χωρίς επίβλεψη και χωρίς κανένα κίνδυνου τραυματισμού.

Τα υπαίθρια όργανα τοποθετήθηκαν, εντός του γηπέδου στίβου «Φοίβος» στο πάρκο Παπάγου, εντός του γηπέδου στίβου στο αθλητικό κέντρο Παπάγου, πλησίον κλειστού γηπέδου μπάσκετ, εντός του γηπέδου στίβου στο αθλητικό κέντρο Χολαργού στο λόφο Τσακού και εντός του περιφραγμένου χώρου του άλσους Χολαργού. Συνολικά, τοποθετήθηκαν σαράντα υπαίθρια όργανα γυναστικής.

organa4

Συνολικά, τοποθετήθηκαν σαράντα (40) υπαίθρια όργανα και συγκεκριμένα:

ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΔΙΩΝ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΒΑΔΙΣΗΣ (STEPPER) – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΠΙΕΣΕΩΝ ΩΜΩΝ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΕΛΞΕΩΝ ΩΜΩΝ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΔΙΩΝ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΑΣΕΩΝ – 4 τεμ.

ΟΡΓΑΝΟ ΒΑΔΙΣΗΣ ΑΕΡΟΣ – 4 τεμ.

organa1

Γιατί να επιλέξεις αυτή τη γυμναστική

Τα υπαίθρια γυμναστήρια σχεδιάστηκαν από έμπειρη ομάδα φυσιάτρων και γυμναστών με κύριο γνώμονα:

  • τη λειτουργία τους με αρθρωτό σύστημα ώστε ως βάρος ο ασκούμενος να σηκώνει το ίδιο του το σώμα, αποτρέποντάς τον έτσι από μυϊκούς τραυματισμούς.
  • την ανθεκτικότητά τους σε πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες
  • τη δυνατότητα εκγύμνασης χωρίς την παρουσία γυμναστή
  • την ανθεκτικότητά τους σε ενδεχόμενους βανδαλισμούς.