Αρχική > Featured > Γιατί το ίντερνετ γέμισε με φωτογραφίες χρηστών που κρεμάνε ευκάλυπτο στο μπάνιο τους;

Γιατί το ίντερνετ γέμισε με φωτογραφίες χρηστών που κρεμάνε ευκάλυπτο στο μπάνιο τους;

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο είναι ό,τι χρειαζόμαστε ύστερα από μια κουραστική ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν άτομα που δεν έχουν χρόνο να το ευχαριστηθούν όπως θα ήθελαν και αρκούνται σε ένα γρήγορο ντους. Ωστόσο, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μετατρέψετε ακόμα και το γρήγορο ντους σε ιεροτελεστία. Πώς; Με μπουκέτα ευκάλυπτου! Είναι η τελευταία τάση που «εισβάλλει» στα ντους των ανθρώπων – και όχι μόνο για διακοσμητικούς λόγους.

Ενώ η ιδέα της τοποθέτησης φυτών στο ντους δεν είναι ακριβώς καινούργια, μια δημοσίευση στο Reddit ήταν αρκετή για να γίνει viral. Μπορεί ο ευκάλυπτος στο ντους να προσδίδει ευχάριστο άρωμα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από ό,τι νομίζετε.

Με την πανδημία του κορωνοϊού στο προσκήνιο, ένα ατμόλουτρο μπορεί να κάνει θαύματα για να χαλαρώσει τη βλέννα και να ανακουφίσει τη συμφόρηση αν αρρωστήσετε. Ο ευκάλυπτος, ειδικότερα, είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από τα αναπνευστικά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελεί βασικό συστατικό σε αλοιφές για εντριβή στο στήθος.

View this post on Instagram

This is a repost of @mommybakerchic’s shower with the new ZEN IN A SHOWER GIFT SET! This set offers a #eucalyptus bunch, wooden dipping spoon, loofah, medium sugar scrub and body honey in UNBOTHERED. UNBOTHERED is a fragrant blend of eucalyptus + fig. It is EVERYTHING. The eucalyptus is organic and locally grown by @ksquaredflowers! TURN YOUR BATHROOM INTO THE SPA YOU DESERVE.❤️✨ This set will be available online this Monday. Released in quantities of 10. *Special shout out to @simonnerose. It looks like we all have the same staples in the shower lol. I use @simonnerose face care products religiously. #affordableluxury #supportblackbusiness #supportsmallbusiness #sugarscrub #bodypolish #honey #zijluxury #zeninajar #eucalyptus #loofah #giftset #bodycare #bodyoil #bathtime #selfcare

A post shared by Nikki, Zen In A Jar BAWSE (@zeninajar) on

Πώς λειτουργεί

Ο ατμός απελευθερώνει τα αιθέρια έλαια από το φυτό, τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση της συμφόρησης και της φλεγμονής. Για να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη, συνιστούμε να αναπνέετε αργά για περίπου πέντε λεπτά, κάτι που είναι αρκετό χρόνο για να απομακρύνει τη βλέννα από τον οργανισμό σας. Ακόμα κι αν δεν είστε άρρωστοι, το άρωμα του ευκάλυπτου έχει αγχολυτικές ιδιότητες.

Είτε θέλετε να καταπραΰνετε το κρυολόγημά σας είτε θέλετε να μυρίζει το ντους σας όμορφα, δεν θα χρειαστείτε πολλά για να τα καταφέρετε. Προσθέστε μερικά κλαδιά στην κεφαλή του ντους και αφήστε τα εκεί μέχρι να εξατμιστούν (περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με όσους το έχουν δοκιμάσει).