Κάθε φορά που ένα νέο προϊόν κάνει την εμφάνισή του και υπόσχεται να αλλάξει τη ζωή σας, σκέφτεστε ότι η τιμή του είναι τόσο αστρονομική που δεν ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό σας. Αυτό συμβαίνει και με τις ζυγισμένες κουβέρτες, οι οποίες λέγεται ότι μειώνουν κατά πολύ το άγχος και σας βοηθούν να κοιμηθείτε.Στον μακρύ κατάλογο με τα προϊόντα τεχνολογίας που βοηθούν στην επίτευξη ενός καλού ύπνου, μεταξύ των οποίων ρολόγια ή συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, έρχονται λοιπόν να προστεθούν και οι ζυγισμένες κουβέρτες που περιέχουν βάρη και κάνουν το κάλυμμα να ζυγίζει περίπου 7-11 κιλά. Αυτό το βάρος ασκεί πίεση στο σώμα και αγγίζει ορισμένα σημεία που μπορούν, σύμφωνα με έρευνες, να μειώσουν το άγχος και να βοηθήσουν στην πρόκληση ύπνου.

«Τα άτομα που χρησιμοποίησαν τη ζυγισμένη κουβέρτα ανέφεραν στους κλινικούς γιατρούς σημαντικά μεγαλύτερη μείωση του άγχους και της ανησυχίας σε σχέση με εκείνα που δεν το έκαναν», ανέφερε στην HuffPost ο Justin Scanlan, επαγγελματίας θεραπευτής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ο οποίος συμμετείχε σε έρευνες σχετικά με την επίδραση αυτών των καλυμμάτων.

Η κουβέρτα συνιστάται να ζυγίζει όσο το 10% του σωματικού βάρους σας, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν τη χρησιμοποιήσετε, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος ή την αναπνοή σας.


από Μαρία Ιωαννάτου