Ας το ξεκαθαρίσουμε: Το να ερωτευτείς τον καλύτερο φίλο του συντρόφου σου είναι αρκετά συχνό. Αν το έχεις βιώσει ή το περνάς αυτή τη στιγμή δεν είσαι η μόνη: έχεις πέσει θύμα σε κάτι που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους.Φυσικά, όλο αυτό σχεδόν ποτέ δεν τελειώνει καλά. Αν ο φίλος του συντρόφου σου ανταποκριθεί, τότε απλά έχεις καταστρέψει μια φιλία. Και ίσως για το τίποτα, δεδομένου ότι αυτή η σχέση μπορεί να μην λειτουργήσει τελικά. Αν δεν ανταποκριθεί, τότε, σίγουρα θα είσαι η γυναίκα εκείνη που προσπάθησε να αφήσει τον άντρα της για τον καλύτερο φίλο του. Παρόλα αυτά, γιατί είναι τόσο συνηθισμένο οι γυναίκες να ερωτεύονται τον καλύτερο φίλο του συντρόφου τους;

Μπορεί να είναι διαφορετικός

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τους φίλους τους με βάση τα συμπληρωματικά χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα. Έτσι, ο καλύτερος φίλος του συντρόφου σου μπορεί να είναι το άκρως αντίθετο από εκείνον με πολλούς τρόπους. Μπορεί να περνούν τόσο καλά, επειδή ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Αν συνειδητοποιείς ότι ο σύντροφός σου δεν είναι για σένα τελικά, τότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάποιος που είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτόν θα σας φαινόταν ελκυστικός.

…ή ακριβώς ίδιος με εκείνον

Μερικοί άνδρες είναι φίλοι με εκείνους που είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς. Προφανώς έχουν κάποιες διαφορές, αλλά έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, την ίδια αίσθηση του χιούμορ και πολλές από τις ίδιες αξίες. Εάν ο καλύτερος φίλος του συντρόφου σου είναι ίδιος με εκείνον, τότε είναι σαφώς και ο τύπος σου. Έτσι, αν κάτι δεν λειτουργεί καλά ανάμεσά σας, είναι εύκολο να κοιτάξεις γύρω σου και να βρεις μία παρόμοια εκδοχή του, αλλά συγχρόνως και διαφορετική.

Είσαι άνετη μαζί του


Πιθανότατα να νόμιζες ότι ποτέ δεν θα σε ενδιέφερε ο καλύτερος φίλος του συντρόφου σου. Για τον λόγο αυτό, νιώθεις πολύ άνετα μαζί του. Είσαι εξαιρετικά ανοιχτή και ειλικρινής μαζί του και γενικά τον αντιμετωπίζεις σαν τον καλύτερο φίλο σου. Είναι αρκετά συνηθισμένο να ερωτευτείς κάποιον με τον οποίο αισθάνεσαι πολύ άνετα. Αν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά με τον φίλο σου, μπορεί να μπερδέψεις αυτά τα συναισθήματα άνεσης με ρομαντικά συναισθήματα.

Νοιάζεται για εσένα

Αν είσαι πολύ καιρό με τον σύντροφό σου, οι φίλοι του είναι υποχρεωμένοι να σε προστατεύουν και να επενδύουν στην ευτυχία σου. Αν το πρόβλημα στη σχέση σου είναι ότι ο σύντροφός σου δεν ενδιαφέρεται αρκετά για εσένα, τότε το ρομαντικό σου ραντάρ θα εντοπίσει τον πλησιέστερο άνθρωπο που θα το κάνει.

Ξέρει τα πάντα

Σίγουρα έχεις εξομολογηθεί στον καλύτερο φίλο του συντρόφου σου κάθε ιστορία που αφορά είτε την οικογένειά σου, είτε κάποια παλαιότερη σχέση σου. Το να είσαι με κάποιον που ήδη γνωρίζει όλες τις χαζομάρες που έχεις κάνει και δεν σε κρίνει είναι αρκετά ελκυστικό. Ειδικά εάν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου δεν ήταν συναισθηματικά παρών τελευταία.

από Μαρία Ιωαννάτου