Αρχική > Celebrities > Γιατί ο πρώην σύζυγος της Γουίτνεϊ Χιούστον μήνυσε το BBC;

Γιατί ο πρώην σύζυγος της Γουίτνεϊ Χιούστον μήνυσε το BBC;

Ο Μπόμπι Μπράουν, πρώην σύζυγος της Γουίτνεϊ Χιούστον, και η διαχειρίστρια εταιρεία της περιουσίας της κόρης τους, μήνυσαν το BBC για το υλικό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε χωρίς άδεια σε ντοκιμαντέρ του 2017 με τίτλο «Whitney: Can I Be Me».

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τους φίλους της Χιούστον και πρόσωπα που τη γνώριζαν. Ωστόσο, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστήριο του Μανχάταν, ο Μπράουν και η διαχειρίστρια εταιρεία της περιουσίας της κόρης τους ποτέ δεν συναίνεσαν στη μετάδοση του υλικού που χρησιμοποιήθηκε στο ντοκιμαντέρ.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι το υλικό είναι ηλικίας περίπου 15 ετών και προηγείται χρονικά του διαζυγίου που πήραν το 2007 ο Μπράουν και η Χιούστον και του θανάτου της, ενώ η μη εξουσιοδοτημένη χρήση του έβλαψε την επιχείρηση του Μπράουν και τη διαχειρίστρια εταιρεία της Μπόμπι Κριστίνα.

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση ύψους τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων για παραβίαση των δικαιωμάτων δημοσιότητας και ψευδή διαφήμιση, και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διανομής του ντοκιμαντέρ.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν 48 ετών όταν πνίγηκε στη μπανιέρα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ η κόρη της Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν απεβίωσε σε ηλικία 22 ετών το 2015 από πνευμονία, έπειτα από έξι μήνες σε κωματώδη κατάσταση.