Αρχική > Tips & Tricks > Γιατί να βυθίσετε ταμπόν στα φυτά σας: Γυναίκα αποκαλύπτει το παράξενο κόλπο που πιάνει κάθε φορά!

Γιατί να βυθίσετε ταμπόν στα φυτά σας: Γυναίκα αποκαλύπτει το παράξενο κόλπο που πιάνει κάθε φορά!

Μια γυναίκα από την Canberra της Αυστραλίας εξήγησε πώς τα ταμπόν που βύθισε στο χώμα των φυτών της κατάφεραν να τα σώσουν από την καταστροφή.

Όλα ξεκίνησαν όταν από ένα λάθος η γυναίκα πότισε υπερβολικά τα φυτά της, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν. Τότε αποφάσισε να τοποθετήσει το προϊόν γυναικείας υγιεινής στις γλάστρες, μόνο για να επιστρέψει και να δει ότι τα ταμπόν είχαν διπλασιαστεί σε μέγεθος αφού είχαν απορροφήσει το υπερβολικό νερό.

Όταν οι ρίζες του φυτού «πνίγονται» στο νερό, αυτό δεν μπορεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά από το χώμα ή να τροφοδοτήσει με νερό τα πάνω μέρη των φύλλων, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και τελικά να μαραθεί.

Η γυναίκα μοιράστηκε το κόλπο της σε μια ομάδα στο Facebook: «Δεν χρησιμοποιώ ταμπόν, αλλά είχα ένα πακέτο ξεχασμένο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού που είχε λήξει και θα το πετούσα έτσι κι αλλιώς. Σκέφτηκα ότι μπορούσα να το χρησιμοποιήσω αλλιώς και το έκανα.

Και είχε αποτέλεσμα! Τα ταμπόν διπλασιάστηκαν σε μέγεθος. Μεγάλη ποσότητα υγρασίας απομακρύνθηκε από το χώμα σε λίγες μόνο ώρες. Αν λοιπόν ποτίσετε υπερβολικά τα ευαίσθητα φυτά σας, βυθίστε ταμπόν στις γλάστρες σας».

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες φυτών έμειναν έκπληκτοι με το απλό κόλπο, με πολλούς να το περιγράφουν ως «ιδιοφυές», «έξυπνο» και «εξαιρετική ιδέα». «Χρησιμοποιώ χαρτί υγείας και το αντικαθιστώ κάθε λίγες ώρες, αυτό είναι πολύ καλύτερο», σχολίασε μια γυναίκα.

Άλλοι πρότειναν τη χρήση του ταμπόν ως σύστημα αυτόματου ποτίσματος, τοποθετώντας την άκρη του κορδονιού σε ένα μπολ με νερό. «Είδα κάποιον να το χρησιμοποιεί με αντίθετο τρόπο. Τοποθέτησε το ταμπόν στη βάση της γλάστρας και βύθισε το κορδόνι σε ένα μπολ με νερό. Αυτόματο πότισμα!», έγραψε κάποιος.

Μια άλλη γυναίκα πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια καλή ιδέα αν ταξιδεύετε και δεν μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά σας», ενώ κάποιος άλλος πρότεινε: «Τα ταμπόν απορροφούν τα υγρά, αλλά αν μπορείτε να κρατήσετε το κορδόνι στο νερό, αυτό θα διατηρήσει το ταμπόν υγρό στη γλάστρα για λίγο».