Αρχική > Featured > Γιατι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς να αγκαλιάζουν κάτι;

Γιατι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς να αγκαλιάζουν κάτι;

Αν και αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να συνδεθεί με την εμβρυϊκή στάση ύπνου από τότε που ήμασταν μωρά, δεν πρόκειται για αναδρομή στη βρεφική μας ηλικία. Είτε είναι ένα λούτρινο αρκουδάκι ή ένα μαλακό μαξιλάρι χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε.

Στο Bright Side ανακαλύψαμε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κοιμούνται εύκολα όταν έχουν κάτι να αγκαλιάσουν.

Μειώνει το ροχαλητό ή την υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή κατά την οποία η αναπνοή ενός ατόμου δεν είναι τόσο ομαλή όσο θα έπρεπε. Αυτό, στην πραγματικότητα, δημιουργεί ένα περιβάλλον ύπνου που διαταράσσεται τακτικά – όπου ξυπνάτε συνεχώς όλη τη νύχτα και αισθάνεστε κόπωση και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η συνήθεια να αγκαλιάζετε ένα μαξιλάρι περιορίζει αυτή τη διαταραχή του ύπνου. Το μαξιλάρι θα στηρίξει ολόκληρο το σώμα σας και θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να κοιμάστε στο πλάι.

Μειώνει το αίσθημα μοναξιάς

Ένας χρήστης του Reddit μοιράστηκε την εμπειρία του ότι το να αγκαλιάζει κάτι τον έκανε να νιώθει σαν να αγκαλιάζεται με κάποιον.

Δεν συνηθίζουμε όλοι να κοιμόμαστε αγκαλιάζοντας κάτι, μόνο όταν αισθανόμαστε μοναξιά, έχουμε κουραστεί από αυτή την κατάσταση, και χρειαζόμαστε κάτι να παρηγορηθούμε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να αγκαλιάσουμε ένα μαξιλάρι.

Ενισχύει την ενσυναίσθηση

Αγκαλιάζοντας ένα μαξιλάρι νιώθετε συναισθηματική άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτή η θέση ύπνου μαρτυρά στην πραγματικότητα ότι εκτιμάτε έναν ισχυρό δεσμό στις σχέσεις σας, ειδικά μεταξύ της οικογένειας. Είστε ένα άτομο με ενσυναίσθηση, το οποίο λατρεύει να κάνει το κάτι παραπάνω για τους ανθρώπους που αγαπά.

Ανήκει στη ρουτίνα σας

Αν ξυπνάτε κάθε πρωί την ίδια ώρα ή ακολουθείτε συγκεκριμένο πλάνο κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, στην πραγματικότητα έχετε καθιερώσει μια ρουτίνα στη ζωή σας. Τούτου λεχθέντος, όταν αγκαλιάζετε κάτι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, σημαίνει ότι είναι κι αυτή μια συνήθεια που ανήκει στη ρουτίνα σας.

Μειώνει το άγχος

Σε όλους έχει τύχει να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε όταν έχουμε άγχος. Όταν αυτό συμβαίνει, είναι πάντα καλύτερο να μετατρέπετε το κρεβάτι σας σε μια ζώνη άνεσης. Οι άνθρωποι που βιώνουν άγχος μπορεί να χρειαστεί να αγκαλιάσουν κάτι για να το περιορίσουν.