Τη νούμερο ένα κούκλα στον κόσμο πρόκειται να τιμήσει το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής, στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στο Μουσείο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

Η Barbie που φέτος γιόρτασε τα 60ά της γενέθλια, θα παραλάβει ένα βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ο σχεδιαστής Τομ Φορντ και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbie® (@barbiestyle) on

«Είναι τεράστια τιμή για την Barbie να αναγνωρίζεται για τη συνεισφορά της στην αμερικανική μόδα. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Barbie έχει εμπνεύσει και εμπνεύστηκε από τη μόδα και τις δημιουργικές κοινότητες. Η Barbie είχε το μεγάλο προνόμιο να συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές της εποχής μας και αυτό το βραβείο είναι μια σημαντική στιγμή για να γιορτάσει τη διαρκή επιρροή της», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντίξον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας βιομηχανίας παιχνιδιών Mattel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbie® (@barbiestyle) on


Η ιδέα πίσω από την διάσημη κούκλα

Η Ρουθ Χάντλερ δημιούργησε τη Barbie το 1959 για να επιτρέψει στα κορίτσια και την κόρη της, Μπάρμπαρα, να παίξουν με μια κούκλα που δεν είχε τη μορφή μωρού ή παιδιού: «Η φιλοσοφία για τη Barbie ήταν ότι, μέσω της κούκλας, το μικρό κορίτσι θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε ήθελε. Η Barbie πάντα αντιπροσώπευε το γεγονός ότι μια γυναίκα έχει επιλογές». Με την πάροδο των χρόνων η Barbie, μεταξύ άλλων, έγινε αστροναύτης, πυροσβέστης, επιστήμονας, νοσοκόμα, πιλότος αεροσκαφών, κ.ά.

από Μαρία Ιωαννάτου