Αρχική > Featured > Γιατί είμαι τόσο απρόσεκτη πριν από την περίοδο; Δείτε τι απαντά ο ειδικός

Γιατί είμαι τόσο απρόσεκτη πριν από την περίοδο; Δείτε τι απαντά ο ειδικός

Μερικές γυναίκες γνωρίζουν ότι πρόκειται να αδιαθετήσουν εξαιτίας της αυξημένης όρεξης ή του πρηξίματος που αισθάνονται. Για μένα, είναι απλά ένας λεκές στη μπλούζα ή κάτι που ξέχασα αφότου έφυγα από το σπίτι. Είμαι αφηρημένη από τη φύση μου, οπότε δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην αρχή. Αλλά πρόσφατα ήμουν σε δείπνο με μία πρωταθλήτρια ποδηλασίας, η οποία ανέφερε ότι οι επιδόσεις της ήταν εξαιρετικά χαμηλές πριν από την περίοδο. Αν μία έμπειρη αθλήτρια έχει τα ίδια συμπτώματα, αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει, σωστά;

Τι απαντά η ειδικός

Αποφάσισα να απευθυνθώ στη διατροφολόγο Lola Ross: «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φυσικές ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του κύκλου προκαλούν αλλαγές σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, τη μάθηση και τα συναισθήματα και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και τη συμπεριφορά σε ορισμένες γυναίκες», αναφέρει η ειδικός.

«Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων (ισορροπημένα από την υψηλή προγεστερόνη) κατά τη διάρκεια της ωοθυλακιορρηξίας (που έρχεται πριν από την ωορρηξία) συνδέονται με αυξημένη διανοητική διαύγεια, γνωστική λειτουργία και συντονισμό, οπότε είναι πιθανό η πτώση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης στις ημέρες που προηγούνται της αιμορραγίας να επηρεάσει το συντονισμό και τη συμπεριφορά σε ορισμένες γυναίκες».

Γράφει η Carolyn Kuang-chen Stanley στο purewow.com