Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν ξεσηκωθεί τις τελευταίες ώρες, ύστερα από την απόφαση της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Zara να διαθέσει προς πώληση κορνίζες που είναι κατασκευασμένες από κέρατα ζώων, υποστηρίζοντας ότι το υλικό τους προέρχεται από ζώα που πέθαναν τρομοκρατημένα σε σφαγείο ή πυροβολήθηκαν από κυνηγούς.

Οι εν λόγω κορνίζες κοστίζουν 19,99 ευρώ και είναι φτιαγμένες από 70% φυσικά κομμάτια που πιθανολογείται ότι προέρχονται από κέρατα αγελάδας.

Η απάντηση της εταιρείας

Χθες το βράδυ, ο ισπανικός κολοσσός υπερασπίστηκε την απόφασή του να πουλήσει τα συγκεκριμένα προϊόντα. Μια εκπρόσωπος των Zara δήλωσε: «Η πολιτική μας για την καλή διαβίωση των ζώων αναφέρει ότι τα ζωικά προϊόντα πρέπει να προέρχονται από ζώα που έχουν υποστεί ηθική και υπεύθυνη μεταχείριση, με βάση τις διεθνώς αποδεκτές πέντε ελευθερίες για την καλή διαβίωση των ζώων.


Τα ζωικά προϊόντα από ζώα που έχουν θανατωθεί, πρέπει να προέρχονται από είδη που εκτρέφονται σε αγροκτήματα για να ληφθεί κρέας.

Ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσαμε προϊόντα από ζώα που θανατώνονται αποκλειστικά για το δέρμα, το κέλυφος, το κέρατο, τα οστά ή τα φτερά τους. Ποτέ δεν θα πουλήσουμε καλλυντικά προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής ή περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης», ξεκαθαρίζει.

από Μαρία Ιωαννάτου