Αρχική > Culture > Γιάννης Μπεχράκης: Ο φωτογράφος της χρονιάς για την Guardian!

Γιάννης Μπεχράκης: Ο φωτογράφος της χρονιάς για την Guardian!

seventeen

“Καλύπτω τις ιστορίες των προσφύγων και των μεταναστών για πάνω από 25 χρόνια, όμως αυτή η χρονιά ήταν διαφορετική: οι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα μου” δηλώνει ο Γιάννης Μπεχράκης και η εφημερίδα Guardian τον επιλέγει ως τον καλύτερο φωτογράφο για το 2015! 

behrakis photo pateras d
Στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Ένας πρόσφυγας με την κόρη του περπατούν στη βροχή!

Η εφημερίδα συγκέντρωσε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη, σημειώνοντας πως το 2015 κάλυψε δύο από τις πιο μεγάλες ιστορίες στην ΕΕ: την προσφυγική κρίση και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. 

nine
Πρόσφυγες ανοίγουν δρόμο σε μια μητέρα και το μωρό της!

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο και διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα.

behrakis neo thema f
Πρόσφυγες ζητούν από συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ να τους αφήσουν να περάσουν!
behrakis photo delfini
Ένα δελφίνι κολυμπά δίπλα από τη βάρκα με τους μετανάστες, λίγο πριν φτάσουν στις ελληνικές ακτές. 

Μιλώντας για αυτή την φωτογραφία, ο Γιάννης Μπεχράκης έχει πει: «Μια μέρα καθώς έβγαζα φωτογραφίες, είδα μια κίνηση στο νερό. Νόμιζα ότι κάποιος από τη βάρκα είχε πέσει στη θάλασσα. Μετά ένα δελφίνι πήδηξε δίπλα τους. Ήταν μια μαγική στιγμή. Ήταν σαν το δελφίνι να έδειχνε στους πρόσφυγες τον δρόμο και να τους καλωσόριζε».

behrakis neo fg
Η ελληνική σημαία έξω από τη Βουλή!
photo sydaxioyhos behrakis f
Ιούλιος 2015

Η Ελλάδα της κρίσης: «Καλύπτω το θέμα της οικονομικής κρίσης από το 2010», λέει ο φωτογράφος, ενώ ως εφιάλτη χαρακτηρίζει το γεγονός να καλύψει μια τέτοια καταστροφή στη χώρα του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ