Μια ομαδική θεραπεία φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό όλοι να μιλήσουν για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και τις καλές στιγμές που έζησαν. Σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και η Ελένη, μια νέα φροντιστής, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα τη θυμάται.Η ταινία «Για θύμισέ μου» έχει ως βασικό θέμα το Αλτσχάιμερ που εξελίσσεται σε μάστιγα του αιώνα. Στη διάρκειά της αποτυπώνονται έντονες στιγμές αγωνίας και πόνου, μέχρι τη στιγμή της αποδοχής.

Αποτελεί μια εθελοντική και συλλογική δουλειά, για την οποία εργάστηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι, επαγγελματίες και μη, ενώ τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην ταινία συμμετείχαν και καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα.


Η ταινία το επόμενο διάστημα θα προβληθεί σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρεία Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης.

Η 24χρονη δημιουργός της ταινίας

Η Μαρία Σβολιαντοπούλου κατάγεται από τα Γρεβενά, αλλά γεννήθηκε και ζει στην Κρήτη. Αγαπάει να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους και από τα 17 της χρόνια εργάζεται εθελοντικά σε οργανισμούς που ασχολούνται με την ειδική αγωγή, την παιδική κακοποίηση, τον παιδικό καρκίνο, σε ψυχιατρικά ιδρύματα αλλά και στην Πανελλήνια Εταιρεία Αλτσχάιμερ.

Δείτε το τρέιλερ

από Μαρία Ιωαννάτου