Αρχική > Featured > Γι’ αυτό τον αγαπάμε – Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δωρίζει 5 εκ. δολάρια για τις φωτιές του Αμαζονίου

Γι’ αυτό τον αγαπάμε – Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δωρίζει 5 εκ. δολάρια για τις φωτιές του Αμαζονίου

Οι φωτιές που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος των δασών του Αμαζονίου και μαζί έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες του πλανήτη προκάλεσαν θλίψη σε όλο τον κόσμο, κάνοντας συγχρόνως επιτακτική την ανάγκη να κινητοποιηθούν άνθρωποι που έχουν την εξουσία αφενός στα χέρια τους αφετέρου δε την οικονομική δυνατότητα.

Ετσι, εκτός από πολιτικούς, έχουν αναλάβει δράση και οι πιο ευαισθητοποιημένοι χολιγουντιανοί stars, με πρώτο ανάμεσά τους τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ακτιβιστής με έντονη δράση

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, μάχιμος ακτιβιστής, δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτιές του Αμαζονίου, μέσω του περιβαλλοντικού ιδρύματος Earth Alliance (Συμμαχία για τη γη), το οποίο ίδρυσε μαζί με τους Laurene Powell Jobs και Brian Sheth.

Ανακοίνωση στο website της Earth Aliance αναφέρει σχετικά με την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου: “Η καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου απελευθερώνει γρήγορα το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, καταστρέφοντας ένα οικοσύστημα που απορροφά εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο και αποτελεί μία από τις καλύτερες άμυνες του πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης”.

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός ανεβάζει διαρκώς φωτογραφίες της καταστροφής στο account του στο Instagram με μηνύματα σχετικά με την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το ζήτημα και γενικότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της περιβαλλοντικής καταστροφής.