Αρχική > Τι Νέα; > Γερμανός εισαγγελέας για εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: «Είναι μάλλον νεκρή…»

Γερμανός εισαγγελέας για εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: «Είναι μάλλον νεκρή…»

Εξανεμίζονται οι οποιεσδήποτε ελπίδες για την μικρή Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία είχε εξαφανιστεί από το θέρετρο Πράια ντα Λουθ στην Πορτογαλία σε ηλικία τριών ετών, καθώς όπως ανακοίνωσαν Γερμανοί εισαγγελείς, το κορίτσι είναι μάλλον νεκρό.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν την Πέμπτη ότι ερευνούν έναν 43χρονο Γερμανό άνδρα με την υποψία της δολοφονίας. Πιστεύεται ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου εθεάθη τελευταία φορά η Μαντλίν, όταν εξαφανίστηκε στην ηλικία των τριών ετών στην Πορτογαλία πριν από 13 χρόνια. Η αστυνομία ζητά τη βοήθεια των πολιτών στην επίλυση της υπόθεσης, αφού ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι είχαν νέο ύποπτο στο «στόχαστρο», τον 43χρονο Γερμανό παιδόφιλο.

Η βρετανική μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία συνεργάζεται με τη γερμανική και πορτογαλική, δήλωσε ότι η υπόθεση παραμένει ως έρευνα για «αγνοούμενη», επειδή δεν διαθέτει «αδιάσειστα στοιχεία» για το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή όχι. Ωστόσο, οι Γερμανοί ανακριτές – οι οποίοι πρόκειται να ενημερώσουν αργότερα μέσα στη μέρα – χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως έρευνα δολοφονίας.

«Εχουμε λόγους για να υποθέσουμε ότι υπάρχουν και άλλα άτομα, εκτός από τον ύποπτο, που έχουν συγκεκριμένες γνώσεις για την πορεία του εγκλήματος και ίσως επίσης για τον τόπο όπου αφέθηκε το σώμα της κοπέλας», δήλωσε η γερμανική αστυνομία. Ο ύποπτος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, έχει χαρακτηριστεί ως λευκός με κοντά ξανθά μαλλιά και ύψος περίπου 1,80.

Η αστυνομία κυκλοφόρησε επίσης φωτογραφίες δύο οχημάτων – ένα VW τροχόσπιτο και ένα αυτοκίνητο Jaguar – που πιστεύεται ότι συνδέονται με τον άνδρα, καθώς και ένα σπίτι στην Πορτογαλία. Μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007, ο ύποπτος μετέφερε την Jaguar στο όνομα κάποιου άλλου. Την Τετάρτη, η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία της Γερμανίας – η οποία ηγείται της έρευνας – δήλωσε ότι ο άνδρας εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για σεξουαλικό έγκλημα. «Εχει “πολλές” προηγούμενες καταδίκες για “σεξουαλική κακοποίηση παιδιών”» πρόσθεσε η υπηρεσία.