Αρχική > Τι Νέα; > Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή και εστιατόριο

Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή και εστιατόριο

Δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες ημέρες σημειώθηκε στη Γερμανία, αυτή τη φορά κοντά σε συναγωγή στην πόλη Χάλε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματο όπλο και χειροβομβίδες. Οι νεκροί σύμφωνα με την αστυνομία είναι δύο.

Αρχικά οι αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για έναν δράστη, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι οι ένοπλοι στην περιοχή είναι περισσότεροι του ενός, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο ένας ήταν αυτός που πυροβόλησε ή όχι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, ανάμεσα στους νεκρούς στη συναγωγή είναι μία γυναίκα ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη συλλάβει ένα άτομο και αναζητούνται και άλλα. Παράλληλα επισημαίνουν ότι πρόκειται για οργανωμένη επίθεση, ενώ αναζητείται και το αυτοκίνητο στο οποίο κατά πληροφορίες επέβαιναν.

Η στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ

Πυροβολισμοί και έξω από εστιατόριο

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στη Bild ότι έπεσαν πυροβολισμοί και έξω από εστιατόριο. «Βρισκόμουν στο εστιατόριο όταν είδα έναν άνδρα με στολή παραλλαγής και όπλο. Πέταξε κάτι, που έδειχνε σαν χειροβομβίδα, αλλά ήταν πυροτέχνημα που εξερράγη στην πόρτα. Στη συνέχεια πυροβόλησε στη τζαμαρία κι εγώ έτρεξα και κλειδώθηκα στην τουαλέτα. Μετά άκουσα έναν κρότο και αργότερα ήρθε η αστυνομία και βγήκα έξω».

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν βρισκόταν στο μαγαζί όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί. Οι υπάλληλοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, ένας πελάτης έχασε τη ζωή του.

Η αστυνομία καλεί τον πληθυσμό να παραμένει σε επιφυλακή, ενώ στο μεταξύ έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας έξω από τη συναγωγή της Δρέσδης. Το περιστατικό στο Χάλε συμπίπτει με τη σημαντικότερη εβραϊκή γιορτή του έτους, που είναι αργία για τους Εβραίους και εορτάζεται με νηστεία και προσευχή.