Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έχει σημειώσει μακρόχονη πορεία στην υποκριτική, όμως ο ρόλος που τον καθιέρωσε στην ελληνική τηλεόραση -όπως παραδέχεται και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town- ήταν εκείνος του Φατσέα στο «Καφέ της Χαράς».

Ο αγαπημένος ηθοποιός αποκάλυψε για πρώτη φορά τι σκέφτηκε όταν διάβασε τον ρόλο του Φατσέα, που του πρότεινε το 2003 ο Χάρης Ρώμας:

«Το μπαμ της δημοσιότητας έγινε με αυτή τη σειρά. Εκεί με έμαθε ο πολύς κόσμος. Στην αρχή αρνήθηκα τον ρόλο του Φατσέα, δεν ήθελα να το κάνω. Μου είχε φανεί πολύ αρνητικός ως χαρακτήρας. Η γυναίκα μου ήταν εκείνη που με έπεισε. Μυρίστηκε ότι θα είναι επιτυχία. Εγώ σκεφτόμουν: “Τόσοι άλλοι υπάρχουν, ρε γαμ…το, στο χωριό, τον πιο μαλ…α απ’ όλους μου έδωσαν να κάνω;”. Ο Χάρης Ρώμας είχε δοκιμάσει άλλες 2-3 φορές να δουλέψουμε μαζί αλλά δεν είχε προκύψει. Όταν με πήρε τηλέφωνο για να κάνω τον συγκεκριμένο ρόλο, διάβασα το κείμενο και λέω: “Πώς θα του πω πάλι όχι;”.

Τώρα πώς αυτός ο αρνητικός χαρακτήρας αγαπήθηκε τόσο πολύ, μάλλον έχει να κάνει με το πώς τον χειρίζεσαι κι εσύ. Στο δρόμο πάντως, ακόμη με φωνάζουν Φατσέα. Όσο για το αν θα ξαναγίνει το Καφέ της Χαράς; Αν αυτό συμβεί, θα είμαι στο καστ. Δεν υπάρχει περίπτωση να το πουλήσω, χρωστάω πολλά σε αυτό το σήριαλ. Το αγαπάω. Αλλά για να γίνει πρέπει να είναι και οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, Καφέ της Χαράς χωρίς τη Χαρά!».

από Μαρία Ιωαννάτου