Το Γεράκι της Μάλτας, ένα από τα πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο, ανήκει σε Ελληνίδα επιχειρηματία και είναι πραγματικά εμβληματικό. Πριν από δύο εβδομάδες έσκιζε τα νερά του Ιονίου, έξω από τους Παξούς, σήμερα έχει πιάσει αιγαιοπελαγίτικο λιμάνι.Πόσοι μπορούν να φιλοξενηθούν

Διαθέτει έξι πολυτελείς καμπίνες ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 12 καλεσμένους. Το πελώριο γιοτ για να μετακινηθεί, αλλά και να συντηρείται, διαθέτει πλήρωμα 19 ατόμων. Η απόλαυση βέβαια όσων το ναυλώσουν ξεπερνά τα μέχρι τώρα γνωστά. Αίθουσες προβολών και γυμναστήριο, αλλά και δυνατότητα scuba diving και φουσκωτή τσουλήθρα για θαλάσσια σπορ.

Το σκάφος με τα τρία κατάρτια που αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου και το εμβληματικό μαύρο γεράκι στα πανιά του βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στο νησί της Σύμης.


Το “Maltese Falcon”, όπως είναι η ονομασία του, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 67 εκατ. ευρώ). Η κυρία Αμβροσιάδου δεν χρησιμοποιεί το πολυτελές γιο για προσωπική της χρήση, αλλά το ναυλώνει σε τουρίστες έναντι 375 χιλιάδων στερλινών (ήτοι 418.990 ευρώ) την εβδομάδα.

Ατραξιόν στο λιμάνι της Σύμης

Όσοι κατεβαίνουν στο λιμάνι της Σύμης πραγματικά έρχονται αντιμέτωποι με μια έκπληξη. Το τεράστιο γιοτ με τα πελώρια κατάρτια γίνεται πόλος έλξης, τραβά τα βλέμματα και κερδίζει το θαυμασμό όλων.

από Σοφία Κωστάρα