Αρχική > Featured > Georgina Accessories: Η Τζωρτζίνα σχεδιάζει τα oversized κοσμήματα που θα σου κλέψουν την καρδιά

Georgina Accessories: Η Τζωρτζίνα σχεδιάζει τα oversized κοσμήματα που θα σου κλέψουν την καρδιά

Το 2001 ξεκίνησε να σχεδιάζει κοσμήματα και αξεσουάρ. Από πολύ παλιά της άρεσε να μετατρέπει ρούχα, να τα στολίζει, να τα διακοσμεί, να παίρνει παλιά κοσμήματα της μητέρας της και να τους δίνει νέα μορφή, κι έτσι αυτό που ξεκίνησε κάποτε ως χόμπι σήμερα έχει γίνει το επάγγελμά της.

Ο λόγος για τη Τζωρτζίνα Δημητρακοπούλου (Georgina Accessories), η οποία σχεδιάζει κοσμήματα και αξεσουάρ και σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τη δουλειά της στη νέα στήλη μας “Meet The Designer”.

Πες μας δυο λόγια για τα κοσμήματα που σχεδιάζεις.

Είναι μια καθημερινή συλλογή. Προσπαθώ να πιάνω όλες τις τάσεις της μόδας, γιατί δίνω κοσμήματα και σε καταστήματα και πρέπει να ακολουθώ τις τάσεις, να είναι εύκολα, να μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες και κυρίως από αρκετές ηλικίες. Αυτό που κάνω δεν θεωρείται ακριβώς κόσμημα, πρόκειται κυρίως για χειροποίητο αξεσουάρ. Αυτό που κάνω δηλαδή είναι να συλλέγω στοιχεία και να τα συνδυάζω μεταξύ τους.

Τι υλικά χρησιμοποιείς;

Χρησιμοποιώ οτιδήποτε δεν είναι πλαστικό και ψεύτικο. Ημιπολύτιμες πέτρες, ξύλο, κρύσταλλο, ατσάλι, μέταλλο. Ανάλογα πάντα βέβαια με τα υλικά της αγοράς και με τις τάσεις της εποχής.

View this post on Instagram

A post shared by georgina_accessories (@georgina_accessories) on

Ποιες τάσεις κυριαρχούν τη φετινή σεζόν;

Κυριαρχούν τα μεγάλα κοσμήματα, οι μεγάλες αλυσίδες, χρυσές ταυτότητες με μεγάλα στοιχεία, κεφάλια λιονταριών, ζιργκόν, πέτρες. Η αλυσίδα για την ακρίβεια είναι μια τάση που ξεκίνησε από πέρυσι και κυριαρχεί και φέτος. Φέτος θα δούμε κυρίως μεγάλα κοσμήματα με όγκο.

View this post on Instagram

A post shared by georgina_accessories (@georgina_accessories) on

Αναλαμβάνεις custom made παραγγελίες;

Συνήθως μπορώ να κάνω κατά παραγγελία κοσμήματα αλλά η φιλοσοφία μου λέει να μην αντιγράφω άλλους σχεδιαστές. Δεν μου αρέσει να μου στέλνουν οι πελάτισσες φωτογραφίες. Αν κάποια έχει μια ιδέα, θέλει να συνδυάσει ένα κόσμημα με τα ρούχα της, ευχαρίστως να την πραγματοποιήσω. Η λογική μου λέει να μην αντιγραφόμαστε. Όλοι επηρεαζόμαστε από τα social media, απλά δεν είμαι της αντιγραφής. Δεν μου αρέσει να το κάνω, δεν μου αρέσει να μου το κάνουν.

Ετοιμάζεις κάτι συγκεκριμένο για τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα εκτός από τα κοσμήματα, ασχολούμαι και με γούρια για το σπίτι αλλά και γούρια για το χέρι, για τον λαιμό. Συνήθως τις γιορτές είναι όλα πιο λαμπερά. Τα Χριστούγεννα έχουμε πολλές πέρλες, κρύσταλλα, μεγάλα σκουλαρίκια, σταυρούς, αλυσίδες, περισσότερες πέτρες, γενικά πιο λαμπερά κοσμήματα.

View this post on Instagram

A post shared by georgina_accessories (@georgina_accessories) on

Πώς επηρέασε τη δουλειά σου η πανδημία του κορωνοϊού;

Σίγουρα επηρεάστηκε αλλά όχι απαραίτητα αρνητικά. Έχει μετατοπιστεί το φορτίο προς το διαδίκτυο. Δεν είναι τόσο η πελάτισσα που θα έρθει στον χώρο μου, είναι περισσότερες οι online παραγγελίες. Φυσικά και αυτό πάει ανάλογα με τη δάθεση. Είναι μέρες που οι πωλήσεις πάνε καλύτερα και άλλες που δεν υπάρχει κέφι γιατί οι περισσότεροι επηρεαζόμαστε από αυτή την κατάσταση. Η αγορά είναι τελείως διαφορετική απ’ ό,τι ήταν πριν. Πλέον οι περισσότερες αγορές γίνονται διαδικτυακά.