Αρχική > Featured > Γαλάζια νερά, καλό φαγητό και διασκέδαση για όλα τα γούστα στη Λευκάδα

Γαλάζια νερά, καλό φαγητό και διασκέδαση για όλα τα γούστα στη Λευκάδα

Είστε λάτρεις της ιστιοπλοΐας; Προτιμάτε τις ήσυχες παραλίες ή τις πολυσύχναστες; Σας αρέσει το πράσινο, οι καταρράκτες και τα όμορφα τοπία; Ή μήπως σας αρέσουν τα υπέροχα λευκαδίτικα κεντήματα; Η Λευκάδα είναι το νησί σας! Στην αγορά της θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα και στα εστιατόρια θα δοκιμάσετε υπέροχους μεζέδες!

Το ξέρατε ότι η Λευκάδα είναι ονομαστή για τα υπέροχα κεντήματα και υφαντά;

Περίφημα είναι τα κεντήματα της Καρυάς, με μια ιδιαίτερη τεχνική που δεν απαντάται σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας. Το κέντημα της Καρυάς, η γνωστή «καρσάνικη βελονιά» είναι μια τεχνική κεντήματος εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη στον ελλαδικό χώρο και πέραν αυτού. Αποτελεί σύλληψη και δημιουργία των γυναικών της Καρυάς απ’ όπου πήρε και το όνομά της.

Καρυά

Ένας τόπος που έχει αναπτυχθεί τουριστικά τα τελευταία χρόνια και προσφέρει στον επισκέπτη όλων των ειδών τις εμπειρίες. Μπορείτε να απολαύσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη Λευκάδα, συμπεριλαμβανόμενων εκθέσεων και συναυλιών.

Ας ξεκινήσουμε με την υπερσύγχρονη μαρίνα που λειτουργεί ως πόλος έλξης για κατόχους ιστιοπλοϊκών αλλά και γενικά θαλάσσιων σκαφών. Η μαρίνα της Λευκάδας είναι αξιοθέατο από μόνη της! Θα την λατρέψετε!

Από τα ομορφότερα λιμάνια, όμορφο και περιποιημένο, λειτουργεί άψογα από το 2002 και εκεί γίνονται τα πάντα! Εξυπηρετεί έως 620 σκάφη, γραφικό και κοσμοπολίτικο, με εξαιρετικές και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ας συνεχίσουμε με τα μοναδικά τοπία, όρμους και κρυφές ακρογιαλιές!

Τι να πει κανείς για τις πολλές και κάτασπρες αμμουδιές, που μοιάζουν βγαλμένες από τα παραμύθια; Πολλές δεν είναι προσπελάσιμες από τη στεριά και πρέπει κάποιος να κάνει τον περίπλου του νησιού για να τις ανακαλύψει και να τις χαρεί.

Η Λευκάδα, ένα νησί εκπλήξεων και απολαύσεων, περιμένει και φέτος τους πιστούς της με πρίμο αεράκι να φουσκώνει τα πανιά τους!

Ας πάμε μια βόλτα στο διάσημο νησί!

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι ακριβώς απέναντι από το Νυδρί της Λευκάδας. Αφού φτάσατε μέχρι τη Λευκάδα, δεν μπορεί να μην επισκεφθείτε έστω και από μακριά, το καταπράσινο νησάκι.

Αν είστε ιστιοπλόος, θα περάσετε καλά στο Μεγανήσι.

Όμορφες ακρογιαλιές, εκπληκτικοί κόλποι με κατακόρυφα βράχια και μυστικά θαλάσσια λιμανάκια, απίστευτης ομορφιάς!

Βόρεια μεριά

Παραλία Μύλος

Ο Άι Γιάννης, Μύλος: Τις προτιμούν κυρίως οι wind και kite surfers. Καλύπτουν μια έκταση 4,5 χλμ. και έχουν γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ θα βρείτε ταβέρνες και καφέ.

Η Γύρα: Ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία απέναντι από τον ομώνυμο οικισμό με δύο ταβέρνες.

Το Κάστρο: Μια παραλία με καθαρά νερά που τη γνωρίζουν κυρίως οι ντόπιοι και βρίσκεται απέναντι από την πλωτή γέφυρα στην είσοδο του νησιού πίσω από το κτίριο του ΤΑΟΛ.

Η Αμμόγλωσσα: Βρίσκεται δεξιά από τον φάρο, απέναντι από το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Έχει λευκή άμμο και γαλάζια νερά.

Ας κατέβουμε νότια!

Παραλία Άγιος Νικήτας

Διάσημες παραλίες: Άγιος Νικήτας, Εγκρεμνοί, Πευκούλια, Κάθισμα. Να περάσετε οπωσδήποτε!

Τι ομορφιά κι αυτή! Θα συναντήσετε τον Κάλαμο και την Καστό, δύο νησάκια με απόλυτα κρυμμένες ακρογιαλιές, αλλά και ένα μοναδικό δίκτυο θαλάσσιων σπηλιών, ιδανικών για εξερευνήσεις!

Μια βόλτα στη δυτική Λευκάδα!

Και τώρα φτάσαμε στο καλό! Οι πιο γραφικές και όμορφες παραλίες της Λευκάδας είναι στα Δυτικά. Άμμος τόσο ψιλή που νομίζεις πως είσαι σε έρημο, η μία δίπλα στην άλλη, πεύκα καταπράσινα μέχρι την ακτογραμμή, στην πραγματικότητα πρέπει να ξέρεις πού θες να πας, γιατί τα δέντρα κρύβουν τις παραλίες! Οι περισσότερες είναι προσβάσιμες με σκάφος.

Παραλίες στα ανατολικά

Νυδρί

Δεν είναι εντυπωσιακές όπως οι διάσημες παραλίες της δυτικής πλευράς, έχουν όμως ένα σημαντικό προσόν: δεν τις πιάνει ο καιρός και είναι πάντα γαλήνιες και ασφαλείς: Λυγιά, Επίσκοπος, Νικιάνα, Νυδρί, Δεσίμι.

Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

Στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (Α. Σικελιανού & Ν. Σβορώνου). Τα ευρήματα που παρουσιάζονται, καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο που ξεκινά από τη μέση παλαιολιθική εποχή και φτάνει έως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Στο μουσείο εκτίθενται σε ξεχωριστή αίθουσα τα ευρήματα των ανασκαφών του Γερμανού αρχαιολόγου Γουλιέλμου Νταίρπφελντ, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία ότι η Λευκάδα είναι η Ιθάκη του Ομήρου. Το μουσείο φιλοξενεί εργαλεία, κεραμικά, χάλκινα, κοσμήματα και κτερίσματα τάφων, κυρίως από την αρχαία Νήρικο, το Νυδρί, τη Χοιροσπηλιά στην Εύγηρο και από τη σπηλιά στο Φρύνι.

Μοναστήρια και εκκλησίες

Αγία Μαύρα

– Η εκκλησία της Αγίας Μαύρας βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο κάστρο που αναστηλώνεται για να αποκτήσει την αρχική του εικόνα και σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση.

– Ο ναός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Γύρα, βρίσκεται στη στενή λωρίδα γης που κλείνει βορειοδυτικά τη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας. Είναι μονόχωρη με μεγάλη ημικυκλική αψίδα. Ο αρχικός ναός που ανήκε στους προγόνους του Άγγελου Σικελιανού υπήρχε εδώ πριν από το 1684 και θεωρείται από τους αρχαιότερους του νησιού.

Άγιος Ιωάννης ο Αντζούσης, βρίσκεται σχεδόν μέσα σε βράχο στην άκρη της παραλίας του Άι Γιάννη, στο σημείο που η ακτή ψηλώνει. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, βρισκόταν το προσευχητάριο όπου προσκύνησε ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος στο δρόμο του για τη Ρώμη.

– Το ξωκλήσι του Παντοκράτορα, αξιόλογο χριστιανικό μνημείο, βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά του χωριού Κάβαλος, με την καμπάνα του να κρέμεται από μια τεράστια βελανιδιά μπροστά στην αυλή του ναού. Στην πόρτα του υπάρχουν ανώθυρα από αρχαίους ελληνικούς ναούς.