Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα falafels. Plus: Τι είναι το σουμάκι;

%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%cf%84%ce%b5-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1-falafels-plus-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b10

Μπορεί να το έχετε ακούσει ως “σουμάκ” ή “σουμάχ” ή και “σουμάκι”. Εγώ δεν το είχα ακούσει καθόλου, αλλά θέλησα να το δοκιμάσω στο σημερινό φαγητό! Πρόκειται για ένα σκούρο βυσσινί μπαχαρικό, το οποίο μπορεί, λόγω, της όξινης γεύσης του να αντικαταστήσει το ακόμα και το μπούκοβο!

Το σουμάκ είναι η σκόνη που παράγεται από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria, για αυτό μπορεί και να το συναντήσετε ως “ρους”. Είναι θάμνος που απαντάται σε όλη σχεδόν τη Μεσόγειο. ενώ το χρησιμοποιούμε ακόμα και για να κάνουμε πιο όξινες τις σάλτσες μας ή τις μαρινάδες μας!

Σήμερα το δοκιμάζουμε με τα υπέροχα φαλάφελ μας και δίνουμε στο τραπέζι μια γεύση από Αραβία…

Υλικά:

250γρ. ρεβύθια

1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα

3 σκελίδες σκόρδο

1 πράσο χοντροκομμένο

1 σέλερι χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 κόκκινη, καυτερή πιπεριά

1 κουταλάκι κύμινο

1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι σουμάκι

1 χούφτα κόλιανδρο

1 χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο

αλεύρι

λάδι

Εκτέλεση: Αφού έχετε μουλιάσει τα ρεβύθια αποβραδίς, τα λιώνετε με την μαγειρική σόδα σε χοντρά κομμάτια. Αφήνετε στην άκρη τα 3/4 του μείγματος και στο υπόλοιπο προσθέτε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και τα αρωματικά και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές! Γυρίστε τον πουρέ στο προηγούμενο μείγμα, ανακατέψτε μαζί και το αλεύρι, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν!

Αλείψτε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, πλάστε μπιφτέκια από το μείγμα και τηγανίστε τα για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε μέσα σε αραβικές πίτες συνοδεύοντας χούμους, ταμπουλέ, ραντίτσιο ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

Εύκολη σούπα με κεφτεδάκια. Plus: Γιατί να τρώω τις σούπες μου;

Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες. Plus: Πώς θα πλάσετε τα κεφτεδάκια για να μην διαλύονται στο τηγάνι!

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα teriyaki

Νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες. Plus: Φάε ρεβύθια για να μείνεις αδύνατη!

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του