Αυτό το γλυκό είναι απολύτως συνδεδεμένο με το καλοκαίρι. Δροσερό και συγχρόνως τόσο νόστιμο που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο πρώτο κομμάτι. Η σημερινή εκδοχή του μωσαϊκού είναι βασισμένη στην κλασική συνταγή με τη μόνη διαφορά ότι εμπλουτίζουμε τη γευσή του με την προσθήκη μπανάνας.



Υλικά

300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο
3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
100 ml γάλα
3 κ.σ. λικέρ μπανάνα
3 μπανάνες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη (κρατάμε λίγο για πασπάλισμα στο τέλος), ανακατεύουμε να λιώσει καλά, προσθέτουμε το κακάο, το γάλα, την πραλίνα, το λικέρ και τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας. Αδειάζουμε το μείγμα σε διάφανη μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα κορμού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά, αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε φέτες και να το σερβίρουμε.

από Μαρία Ιωαννάτου