Το καλοκαίρι πλησιάζει και δεν θα μπορούσαμε παρά να το υποδεχθούμε με μια ξεχωριστή γεύση παγωτού. Το αγαπημένο μας banoffee μπορούμε πλέον να το απολαμβάνουμε και στην παγωμένη του εκδοχή. Πρόκειται για το δημοφιλές γλύκισμα στο εξωτερικό, με τη μπισκοτένια βάση, την καραμελωμένη γέμιση και τις φρέσκες μπανάνες ως γαρνιτούρα. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

4 ώριμες μπανάνες
1 λεμόνι στυμμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
2 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα

Εκτέλεση

Το ζαχαρούχο γάλα θα πρέπει να έχει σιγοβράσει για 2 ώρες (κλειστό μέσα στο κουτί του) μέχρι να γίνει καραμέλα. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι σε άλλο δοχείο, προσθέτουμε την καραμέλα, το γάλα και χτυπάμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τις μπάρες σοκολάτας σε ψιλοκομμένα κομμάτια, το χυμό λεμονιού και βάζουμε το μείγμα σε πλαστικό δοχείο με καπάκι. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και ύστερα σερβίρουμε.

από Μαρία Ιωαννάτου