Όλη η γλύκα των φετινών γιορτών βρίσκεται στις λαχταριστές συνταγές για κουραμπιέδες και μελομακάρονα, της Sweete! Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης – αλλά με όλη την γλύκα – φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα γλυκά με τον πιο φυσικό τρόπο και χωρίς περιττές θερμίδες!
Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό Cook Book της Sweete και.. μπείτε στην κουζίνα για να υλοποιήσετε τις γευστικές συνταγές!
Μελομακάρονα με Sweete (60 τεμάχια)
Υλικά για το Σιρόπι
200 γρ. Sweete
1500 γρ. Νερό
150 γρ. Γλυκόζη
450 γρ. Μέλι
1τμχ. Φλοίδα λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, τη γλυκόζη, τη φλοίδα λεμονιού και το μέλι σε μια κατσαρόλα.
Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε τη Sweete.
Όταν πάρει βράση το σιρόπι το αφήνουμε για 2 λεπτά στη φωτιά.
Έπειτα, το κατεβάζουμε, ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρούμε τη φλοίδα λεμονιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει για να σιροπιάσουμε τα μελομακάρονα.
Υλικά για τη Ζύμη
Υλικά – Μίγμα Α’
650 γρ. αλεύρι μαλακό
130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ. σόδα
3 γρ. κανέλα
1 γρ. γαρίφαλο
Υλικά – Μίγμα Β’
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
300 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. Sweete
1 τμχ. ξύσμα πορτοκαλιού
150 γρ. ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη Valrhona
100 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά Β σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα τα υλικά Α και με το χέρι τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να δημιουργήσουν μια κρούστα στο ψήσιμο τους (αν τα θέλουμε πιο τραγανά τα αφήνουμε μέχρι να πάρουνε ξανθό χρώμα).
Αφού ψηθούν, με το που τα βγάλουμε από το φούρνο και είναι καυτά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι, που έχουμε προετοιμάσει, για περίπου μισό λεπτό.
Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα, τα μελώνουμε και τους ρίχνουμε καρύδι.
Sweete tips
Όταν κάνουμε το ζυμάρι πρέπει να προσέξουμε να μην το δουλέψουμε πολύ.
Αν θέλουμε να βουτήξουμε τα μελομακάρονα στη σοκολάτα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά αφού τα σιροπιάσουμε. Έπειτα, λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και την αφήνουμε εκτός φωτιάς μέχρι η θερμοκρασία της να γίνει χλιαρή. Τέλος με ένα πιρούνι βουτάμε τα μελομακάρονα στην χλιαρή κουβερτούρα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε μία λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Αν δεν θέλετε να τα βουτήξετε στη κουβερτούρα μπορείτε με ένα κουτάλι να περιχύσετε την κουβερτούρα από πάνω.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News