Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σπιτικό παγωτό που θα μας γλυκάνει και θα μας δροσίσει. Αν διστάζετε να το ετοιμάσετε, θεωρώντας δύσκολη τη διαδικασία, μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξετε γνώμη! Σας προτείνουμε μία υπέροχη και άκρως γευστική συνταγή για παγωτό καρπούζι που μπορείτε να φτιάξετε μόνο με τρία υλικά.



Υλικά

½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά. Περνάμε το μείγμα από πολύ λεπτή σίτα και στη συνέχεια το βάζουμε σε ειδικό δοχείο για παγωτό. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη περίπου για 5 ώρες. Πριν σερβίρουμε το παγωτό, βρέχουμε με ζεστό νερό τη βάση της φόρμας για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκολλήσει.

από Μαρία Ιωαννάτου