Είναι απολαυστική, δροσιστική και ταιριάζει τέλεια με το καλοκαίρι! Η φρεσκοστυμμένη λεμονάδα προσφέρει ισχυρή δόση βιταμίνης C, ενυδατώνει τον οργανισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την πέψη, έχει αντιοξειδωτική δράση -συμβάλλοντας στην όμορφη και νεανική επιδερμίδα, χαρίζει ενέργεια και αίσθηση ευεξίας!



Ο τρόπος να φτιάξετε λεμονάδα είναι απλός και εύκολος! Όπως επίσης το να έχετε δικά σας σπιτικά λεμόνια και ολόφρεσκα αρωματικά, επιλέγοντας τις αυτοποτιζόμενες γλάστρες LECHUZA για τη φροντίδα τους.

Φυτέψτε τη δική σας λεμονίτσα σε μια αυτοποτιζόμενη γλάστρα RUSTICO Color της LECHUZA. Εκτός από σπιτικά λεμόνια θα δώσει έναν μεσογειακό αέρα στη διακόσμηση της βεράντας σας.

Φυτέψτε τη δική σας σπιτική λεμονίτσα και αρωματικά, όπως δυόσμο ή μέντα, στις έξυπνες αυτοποτιζόμενες γλάστρες LECHUZA. Θα ποτίζονται αυτόνομα με τη σωστή ποσότητα νερού, μεγαλώνοντας όμορφα και φυσικά!

Σπιτική Λεμονάδα

Υλικά παρασκευής για 4 με 6 άτομα:


• 1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό λεμόνι (από περίπου 6 λεμόνια)
• ½ φλυτζάνι ζάχαρη
• ½ φλυτζάνι νερό (ιδανικά φιλτραρισμένο)

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και βάζετε να βράσει το μείγμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει σιρόπι. Στη συνέχεια αφαιρέστε το ζεστό σιρόπι με προσοχή από το μάτι της κουζίνας και αφήστε το σε ασφαλές σημείο να κρυώσει. Σε μια κανάτα ανακατεύετε το χυμό λεμόνι, 3 φλυτζάνια κρύο νερό και προσθέτετε στο τέλος το σιρόπι, δοκιμάζοντας ώστε να πετύχετε τη γλυκύτητα που επιθυμείτε. Προσθέστε πάγο -ιδανικά τριμμένο- και 2-3 φυλλαράκια δυόσμο ή μέντα και σερβίρετε.

Χρήσιμα tips:

• Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.
• Προσθέστε λίγο ξύσμα από φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ. Προσθέτει στα οφέλη και ταιριάζει υπέροχα με το λεμόνι!

Φυτέψτε τα αρωματικά σας στις επιτραπέζιες CUBE Color 16 της LECHUZA. Δίνουν χρώμα στη διακόσμηση και άρωμα στην κουζίνα σας.

από Μαρία Ιωαννάτου