Σε όλους αρέσουν οι βάφλες και τα μπισκότα. Εμείς βρήκαμε έναν έξυπνο τρόπο να τα συνδυάσουμε και να απογειώσουμε τη γεύση τους με την προσθήκη σοκολάτας. Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμη. Με λίγα υλικά και με τη βοήθεια της τοστιέρας αλλά και ενός στρογγυλού κουπάτ θα φτιάξετε ένα απίθανο γλυκάκι.

Υλικά:

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα, περίπου 5 λεπτά. Κοσκινίζουμε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και την κανέλα σε ένα ξεχωριστό μπολ, στη συνέχεια, ανακατεύουμε το ξηρό μείγμα στο υγρό μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε την τοστιέρα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα (190°C). Τοποθετούμε ένα κουτάλι της σούπας με το μείγμα στο κέντρο της τοστιέρας, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 90 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε γρήγορα τη βάφλα από την τοστιέρα και χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ την κόβουμε σε κύκλους. Αφήνουμε τις βάφλες στην άκρη να κρυώσουν. Έπειτα, απλώνουμε τη μία πλευρά της βάφλας με πραλίνα σοκολάτας και από πάνω τοποθετούμε τη δεύτερη βάφλα.

από Μαρία Ιωαννάτου