Σήμερα έχω όρεξη για παγωτό! Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι μόλις επιστρέψω από τη δουλειά, θα μπω στην κουζίνα και θα φτιάξω απίθανο σπιτικό παγωτό σάντουιτς με γεύση φράουλα και μπανάνα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις προτεινόμενες γεύσεις με τις δικές σας γευστικές επιλογές.

Υλικά

2 μπανάνες
20 μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ
460 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. άσπρη σοκολάτα σε κομματάκια
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βανίλια
5-6 μέτριες φράουλες

Εκτέλεση

Καλύπτετε ένα ταψάκι με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος. Στρώνετε στη βάση του ταψιού 10 μπισκότα (με την επάνω πλευρά τους στη βάση του ταψιού). Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα τρία, κόβετε και τις μπανάνες και τα βάζετε στην κατάψυξη τουλάχιστον για μισή ώρα. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σταδιακά, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με χοντρή μους.

Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις κατεψυγμένες φράουλες και τις μπανάνες και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα για να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τα μπισκότα. Το καλύπτετε και το βάζετε στην κατάψυξη για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παγώνει. Το βγάζετε από την κατάψυξη και το καλύπτετε με τα υπόλοιπα 10 πτι μπερ (με την καλή πλευρά προς τα επάνω). Φροντίζετε τα πάνω μπισκότα να είναι στην ίδια φορά και στο ίδιο σημείο με τα κάτω για να κόβονται καλά οι μερίδες σάντουιτς. Το βάζετε πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες -ιδανικά για όλο το βράδυ. Ξεφορμάρετε, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

από Μαρία Ιωαννάτου