Το κραμπλ (crumble) είναι ένα δημοφιλές γλυκό στο εξωτερικό. Το όνομά του σημαίνει «τρίμματα» και παραπέμπει σε ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο, η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει χοντροτριμμένη. Το κραμπλ το συναντάμε συνήθως με φρούτα εποχής, οπότε θα σας δείξουμε μια συνταγή με φράουλες που αποτελούν τον μεγάλο πρωταγωνιστή της περιόδου.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση φράουλας:
300-350 γρ. φράουλες
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι νισεστέ
Εκτέλεση
Κόβετε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ μέχρι η ζύμη να γίνει τρίμματα. Αλείφετε ένα ταψί και τοποθετείτε το μισό μείγμα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώνετε και ενώνετε απαλά τη ζύμη. Κόβετε τις φράουλες και προσθέτετε τη ζάχαρη και το νισεστέ. Ανακατεύετε καλά και τα βάζετε πάνω στο μείγμα. Στη συνέχεια, βάζετε την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνες μπάρες, τις αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News