Φτιάχνουμε νόστιμες μπάρες με κραμπλ φράουλας

Το κραμπλ (crumble) είναι ένα δημοφιλές γλυκό στο εξωτερικό. Το όνομά του σημαίνει «τρίμματα» και παραπέμπει σε ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο, η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει χοντροτριμμένη. Το κραμπλ το συναντάμε συνήθως με φρούτα εποχής, οπότε θα σας δείξουμε μια συνταγή με φράουλες που αποτελούν τον μεγάλο πρωταγωνιστή της περιόδου.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι βανίλια

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση φράουλας:

300-350 γρ. φράουλες

5 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. αλεύρι νισεστέ

Εκτέλεση

Κόβετε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ μέχρι η ζύμη να γίνει τρίμματα. Αλείφετε ένα ταψί και τοποθετείτε το μισό μείγμα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώνετε και ενώνετε απαλά τη ζύμη. Κόβετε τις φράουλες και προσθέτετε τη ζάχαρη και το νισεστέ. Ανακατεύετε καλά και τα βάζετε πάνω στο μείγμα. Στη συνέχεια, βάζετε την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνες μπάρες, τις αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του