Φτιάχνουμε δροσερό ζελέ σοκολάτα-μπανάνα

Εκτός από τα παγωτά, αυτή την εποχή ένα ακόμα γλυκό βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων. Ο λόγος φυσικά για τα ζελέ φρούτων που θα τα βρείτε σε μεγάλη γευστική ποικιλία. Αν τώρα στο ζελέ προσθέσετε και κομμάτια φρούτων το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Η μοναδική γεύση και δροσιά που προσφέρουν είναι αξεπέραστη και εκτός των άλλων περιέχουν πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό. Η ζελατίνη έχει ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα, χαρίζει λάμψη στα μάτια, στιλπνότητα στα μαλλιά και φρεσκάδα στο δέρμα. Σήμερα ανατρέπουμε την κλασική συνταγή και φτιάχνουμε τη δική μας εκδοχή με σοκολάτα και μπανάνα.

Υλικά

4 μεγάλες, ώριμες μπανάνες

100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (0-2% λιπαρά)

70 ml φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)

1 κ.γ. ζελατίνη σκόνη

1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε σ’ αυτό τη ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τις χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα χτυπάτε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα με τη ζελατίνη και το μέλι (προαιρετικά). Τα χτυπάτε όλα μαζί για 4-5 δευτερόλεπτα.

Αδειάζετε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα, αφού πρώτα την έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε το γλυκό να σφίξει για περίπου 4-5 ώρες. Όταν πρόκειται να το ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη βραχεί το γλυκό. Τέλος, αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του