Εκτός από τα παγωτά, αυτή την εποχή ένα ακόμα γλυκό βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων. Ο λόγος φυσικά για τα ζελέ φρούτων που θα τα βρείτε σε μεγάλη γευστική ποικιλία. Αν τώρα στο ζελέ προσθέσετε και κομμάτια φρούτων το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
Η μοναδική γεύση και δροσιά που προσφέρουν είναι αξεπέραστη και εκτός των άλλων περιέχουν πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό. Η ζελατίνη έχει ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα, χαρίζει λάμψη στα μάτια, στιλπνότητα στα μαλλιά και φρεσκάδα στο δέρμα. Σήμερα ανατρέπουμε την κλασική συνταγή και φτιάχνουμε τη δική μας εκδοχή με σοκολάτα και μπανάνα.
Υλικά
4 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (0-2% λιπαρά)
70 ml φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)
1 κ.γ. ζελατίνη σκόνη
1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε σ’ αυτό τη ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τις χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα χτυπάτε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα με τη ζελατίνη και το μέλι (προαιρετικά). Τα χτυπάτε όλα μαζί για 4-5 δευτερόλεπτα.
Αδειάζετε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα, αφού πρώτα την έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε το γλυκό να σφίξει για περίπου 4-5 ώρες. Όταν πρόκειται να το ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη βραχεί το γλυκό. Τέλος, αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News