Η εβδομάδα ξεκίνησε με ζέστη και θέλοντας να «ξορκίσουμε» τις βροχές των προηγούμενων ημερών, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα άκρως καλοκαιρινό γλύκισμα. Τι πιο δροσερό λοιπόν από το παγωτό; Δοκιμάστε το απολαυστικό παγωτό παρφέ καραμέλα που σας προτείνουμε και είναι σίγουρο ότι θα το λαχταράτε όλο το καλοκαίρι.



Υλικά

1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπα νερό
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για δύο ώρες. Θα φτιάξουμε την καραμέλα για να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Τη διατηρούμε σε ζεστό μέρος για να κρυσταλλώσει.

Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ που θα χτυπηθεί η σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.


Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε έπειτα από 6 ώρες.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο Infokids.gr

από Μαρία Ιωαννάτου