Αρχική > Featured > Φτιάχνουμε αλμυρή μπουγάτσα με φέτα και φύλλο κρούστας

Φτιάχνουμε αλμυρή μπουγάτσα με φέτα και φύλλο κρούστας

Θέλετε να συνοδεύσετε το κυρίως γεύμα σας με ένα νόστιμο ορεκτικό; Σκέφτεστε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο για το βράδυ; Ψάχνετε έξυπνες ιδέες για το κολατσιό στο γραφείο; Αυτή η συνταγή έρχεται να καλύψει κάθε ανάγκη σας! Η μπουγάτσα με τυρί και φύλλο κρούστας που θα σας δείξουμε, είναι τόσο νόστιμη που δεν θα μείνει ούτε κομμάτι για την επόμενη μέρα!

Υλικά

Για τη μπεσαμέλ:

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

500 γρ. γάλα πλήρες

500 γρ. φέτα

1 αυγό

πιπέρι

Για τη μπουγάτσα:

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

500 γρ. φύλλο κρούστας

150 γρ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)

10 γρ. μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη πάστα. Ανακατεύουμε καλά να μην καεί το αλεύρι στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα χειρός να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη γραβιέρα. Προσθέτουμε το αυγό και το πιπέρι ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τη μπεσαμέλ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη μπουγάτσα:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε τα μισά φύλλα ένα-ένα σε ταψί 30×40 εκ. και αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ενδιάμεσα από κάθε φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί πάνω από τα φύλλα αφήνοντας 2 εκατοστά κενό από τις άκρες. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο της πίτας. Χαράζουμε σε 12 κομμάτια, πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στον φούρνο.

Πηγή: akispetretzikis.com