Φθινοπωρινό κέικ σοκολάτας με αχλάδια

Τι καλύτερο από ένα κέικ όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει; Το φθινόπωρο είναι επίσημα εδώ κι εμείς αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα κέικ με αχλάδια που αποτελούν το φρούτο της εποχής. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη σοκολάτα από τη συνταγή μας, όπως θα δείτε παρακάτω.

Πρόκειται για ένα κέικ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, ενώ μας αρέσει πολύ ο τρόπος που φαίνονται ολόκληρα τα αχλάδια καθώς το κόβουμε. Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

3 μικρά αχλάδια (περίπου 125γρ. το καθένα) ξεφλουδισμένα

200 ml χυμό μήλου

240γρ. ζάχαρη

4 μπισκότα αμαρέτι, ψιλοκομμένα

3 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένα

1 κ.σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ

140γρ. βούτυρο

3 μεσαία αυγά

175γρ. αλεύρι

20γρ. σκόνη κακάου

1 κ.σ. baking powder

75 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάλτε το χυμό μήλου και 100γρ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 200 ml νερού. Προσθέστε τα αχλάδια και αφήστε τα να βράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα μπισκότα και τα δαμάσκηνα. Όταν τα αχλάδια είναι δροσερά στην αφή, αφαιρέστε το κουκούτσι τους χωρίς να πειράξετε το κοτσάνι και προσθέστε τα στο μείγμα μπισκότων.

Ανακατέψτε τη σκόνη καφέ με μια κουταλιά ζεστό νερό. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά ένα προς ένα. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το baking powder και προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε την κρέμα και τον καφέ. Αλευρώστε μία μακρόστενη φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια, πάρτε τα αχλάδια και βυθίστε τα στο μείγμα του κέικ, με το κοτσάνι προς τα πάνω.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του