Αρχική > Featured > «Φτάσαμε μέχρι το δικαστήριο αλλά τα ξαναβρήκαμε… Μπορεί τώρα να κάνει αίτηση για ελληνική ιθαγένεια;»

«Φτάσαμε μέχρι το δικαστήριο αλλά τα ξαναβρήκαμε… Μπορεί τώρα να κάνει αίτηση για ελληνική ιθαγένεια;»

Καλησπέρα σας. Χρειάζομαι μια νομική συμβουλή. Είμαι από την Αλβανία, έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχω πάρει την ελληνική ιθαγένεια εδώ και χρόνια. Παντρεύτηκα το 2014 και ο σύζυγός μου έφτιαξε τα χαρτιά ως Έλληνας πολίτης, πήρε μια κάρτα άδειας διαμονής για 5 χρόνια, το 2015 έγινε ένας τσακωμός μεταξύ μας και καταλήξαμε στα δικαστήρια.

Τελείωσε το δικαστήριο και τα ξαναβρήκαμε. Έχουμε και ένα παιδί με ελληνικό διαβατήριο. Τώρα ο σύζυγός μου θέλει να κάνει αίτηση για ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, μπορεί να την κάνει; Το λέω γιατί τότε είχαμε πάει στα δικαστήρια και λέω μήπως δεν δικαιούται να πάρει ελληνική ιθαγένεια. Η νομική σας συμβουλή θα με βοηθούσε πολύ… Ευχαριστώ πολύ.

Απαντά η δικηγόρος Σοφία Νικολάου

Αρχικά, θα πρέπει να μας διευκρινίσετε τι εννοείται με το ότι είχατε πάει στα Δικαστήρια. Κατά δεύτερον, θα πρέπει να μας διευκρινίσετε εάν έχει βγει η δικαστική απόφαση για το διαζύγιό σας. Τέλος, σε κάθε περίπτωση, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ο σύζυγός σας έχει αυτοτελές δικαίωμα, αλλά θα πρέπει να μας απαντήσετε στα δύο παραπάνω ερωτήματα, προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε ασφαλή αξιολόγηση.

Με εκτίμηση,

Σοφία Νικολάου

Δικηγόρος Αθηνών

Διεύθυνση: Αμερικής 18, Αθήνα, 106 71

Τηλέφωνο: 211-1063900-98

Φαξ: 211-1063999

E-mail: sofianikolaou79@gmail.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ