Αρχική > Featured > Φωτεινή Δάρρα: «Ποτέ δεν με ενδιέφερε το σουξέ και αυτή ήταν πάντα η δική μου μεγάλη δύναμη»

Φωτεινή Δάρρα: «Ποτέ δεν με ενδιέφερε το σουξέ και αυτή ήταν πάντα η δική μου μεγάλη δύναμη»

Η Φωτεινή Δάρρα είναι μια γυναίκα που σαγηνεύει με την αγγελική φωνή και την ευγενική φυσιογνωμία της. Μια καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας με τη δουλειά της και όχι με την προσωπική της ζωή. Μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα που μπορεί να συνδυάζει καριέρα και οικογένεια χωρίς να παραμελεί τίποτε από τα δύο.

Η σπουδαία καλλιτέχνης μίλησε αποκλειστικά στο Infowoman.gr για τις σημαντικές συνεργασίες που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συνύπαρξη επί σκηνής με τον σύζυγό της, Γιώργο Παπαχριστούδη, τον χειμώνα που πέρασε, την 7χρονη κόρη της Ρωξάνη, τα καλοκαίρια στη Ζάκυνθο όπου μεγάλωσε και τα μελλοντικά επαγγελματικά της σχέδια.

Έχετε συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Έχετε κάποιο απωθημένο όσον αφορά τα επαγγελματικά σας; Κάποια συνεργασία/όνειρο που θα θέλατε να εκπληρωθεί στο μέλλον;

«Ναι. Είναι πραγματικά υπέροχο όταν σκέφτομαι πως μπόρεσα να ζήσω τόσο όμορφες στιγμές κάνοντας αυτό που αγαπώ τόσο πολύ… τραγουδώντας. Τις προηγούμενες μέρες παρακολούθησα μέσα από τα social media όλον αυτό τον πυρετό της Eurovision και θυμήθηκα τις μεγάλες στιγμές που έζησε η Ελλάδα όταν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εδώ και στη συνέχεια η έναρξη της Eurovision. Είχα την τιμή και την απίστευτη χαρά να τραγουδήσω και στις δύο διοργανώσεις και να έρθω σε επαφή με διεθνείς προσωπικότητες νιώθοντας την αποδοχή από ανθρώπους που ξεχωρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχω ταξιδέψει σε μακρινά μέρη τραγουδώντας. Αληθινό όνειρο… Μια Ελληνίδα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, την Αίγυπτο, το Τόκυο, την Κωνσταντινούπολη.

Όχι, δεν έχω κάποιο απωθημένο. Τα απωθημένα είναι κακό πράγμα. Θέλω μονάχα να μπορέσω να συνεχίσω να τραγουδάω για όσο μπορώ, να συγκινούμαι και να συγκινώ. Να νιώθω την έξαψη της επαφής με τον κόσμο, να συντονίζεται η ανάσα μου με τη δική τους και να λυτρώνομαι στο τέλος κάθε παράστασης. Θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που θαυμάζω. Για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το ήθος του συνεργάτη μου. Θεωρώ ότι η Τέχνη είναι μια ηθική πράξη».

Τραγούδι και υποκριτική. Ποια είναι η πιο μεγάλη αγάπη;

«Η μουσική! Μιλάει απευθείας στην καρδιά μου. Το θέατρο έχει κι αυτό μουσική μέσα του, ρυθμό, μελωδία, παύσεις, εντάσεις… Τα τραγούδια είναι ιστορίες με μουσική, μικρά μονόπρακτα. Δεν κατάφερα ποτέ να ξεχωρίσω μία από τις δύο τέχνες, γιατί θεωρώ ότι είναι κατά βάθος μία».

Τον χειμώνα που πέρασε σας είδαμε επί σκηνής μαζί με τον σύζυγό σας στο Half Note. Πώς είναι να συνεργάζεστε; Νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια στο πλευρό του;

«Έχει υπέρ και κατά μια τέτοια συνύπαρξη. Πολλές φορές συμφωνούμε, κάποιες άλλες διαφωνούμε, δημιουργούμε, καταλαβαίνουμε απόλυτα μουσικά ο ένας τον άλλο. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι ξέρω πως οτιδήποτε κάνει, το κάνει με αγάπη. Κι εγώ επίσης».

Έχετε δηλώσει ότι η απόκτηση του παιδιού σας ήταν η πιο σπουδαία απόφαση της ζωής σας. Χρειάστηκε να κάνετε υποχωρήσεις στην καριέρα σας, ώστε να είστε στο πλευρό της κόρης σας; Πώς βλέπετε την ιδέα απόκτησης δεύτερου παιδιού; Είναι η κατάλληλη στιγμή;

«Τίποτα δεν είναι ικανό να σταθεί δίπλα στη ζωή ενός παιδιού. Η κόρη μου είναι το ωραιότερο δημιούργημά μου. Θέλω να είμαι δίπλα της στο μεγάλωμά της, γι’ αυτό και το κάνω. Βρίσκω τον τρόπο και το χρόνο να είμαι τραγουδίστρια χωρίς να παύω ποτέ ταυτόχρονα να είμαι και μαμά. Πριν λίγο καιρό μου είπε: «Μαμά είδε ένας συμμαθητής μου στο δρόμο μια αφίσα σου και ξέρεις τι έλεγε; ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ, μαμά της Ρωξάνης – τραγουδίστρια». Γέλασα πολύ και την ίδια στιγμή κατάλαβα ότι μάλλον έχει γίνει «καλή δουλειά» στο μεγάλωμά της!

Δεν ξέρω τι σημαίνει κατάλληλη στιγμή για ένα παιδί. Αυτά δεν προγραμματίζονται. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι είτε έχεις ένα παιδί είτε δέκα, λέγεσαι και είσαι μάνα».

Είστε ταλαντούχα, όμορφη, δεν εκθέτετε την προσωπική σας ζωή, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που θέλουν να ανακατεύονται. Πώς αντιμετωπίζετε εκείνους που με αγένεια εμπλέκονται στον προσωπικό σας βίο;

«Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Νομίζω ότι όσοι εμπλέκονται στον προσωπικό βίο των άλλων είναι σε μεγάλο ποσοστό άνθρωποι που δεν έχουν καλή προσωπική ζωή οι ίδιοι. Αυτός που διαβάλλει τις περισσότερες φορές λειτουργεί προς το συμφέρον κάποιου που δεν φαίνεται. Ποτέ δεν με ενδιέφερε το σουξέ και αυτή ήταν πάντα η δική μου μεγάλη δύναμη σε αυτό που κάνω. Έχω την ευτυχία που μου δίνει το παιδί μου, μια φυσιολογική οικογένεια, το γεγονός ότι πατάω στα πόδια μου και πάνω από όλα την αγάπη των ακροατών μου, που καταλαβαίνουν την αλήθεια του χαρακτήρα μου μέσα από τον τρόπο που τραγουδάω».

Έχετε γεννηθεί στη Ζάκυνθο. Μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι, τι θυμάστε πιο έντονα από τα παιδικά σας χρόνια τα καλοκαίρια στο νησί;

«Θυμάμαι το λιμάνι όταν το έβλεπα καθώς πλησίαζε το καράβι, τις βουτιές στο Γέρακα και τον Βασιλικό, το ποδήλατο στην πλατεία, τις περαντζάδες στο λιμάνι, το άρωμα από τα μπουγαρίνια και τα τζαντζαμίνια στις αυλές των σπιτιών, τις καντάδες στο Κερί και τη Μπόχαλη».

Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;

«Ένα καινούριο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και φυσικά συναυλίες σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα. Τον χειμώνα έρχεται μια συνεργασία έκπληξη!».