Αρχική > Τι Νέα; > Φωταγωγείται η Αθήνα για να στείλει ένα δυνατό μήνυμα κατά του AIDS!

Φωταγωγείται η Αθήνα για να στείλει ένα δυνατό μήνυμα κατά του AIDS!

hiv

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», η Βουλή των Ελλήνων και το κτίριο του Πανεπιστημίου θα φωταγωγηθούν για να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους!

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα λάμψουν με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα κατά της νόσου του AIDS. Σήμερα το απόγευμα θα φωταγωγηθεί το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα παραμείνει φωτισμένο έως την 1η Δεκεμβρίου, ενώ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η ομάδα κρουστών «Quilombo» και τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», θα υποδέχθούν το κοινό στην Πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φωταγώγηση -με ειδικούς προβολείς- του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων με το «red ribbon». Θα ακολουθήσει ο σχηματισμός της κόκκινης κορδέλας με κεριά, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του AIDS.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17:30 το απόγευμα, θα φωταγωγηθεί και το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και δήμους, πρόγραμμα δρόμου με δρώμενα μέσα στην πόλη με ομάδα-στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, ξεκινούν από σήμερα (28-11) και θα διαρκέσουν έως τις 11 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS. Το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι «εξετάσου για τον ιό HIV»!